Sól Cytrynowa Marynowana Polędwica Wieprzowa

Sól Cytrynowa Marynowana Polędwica Wieprzowa
Sól cytrynowa marynowana Polędwica wieprzowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 190g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 1477 kalorii. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 9,26 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, sól, polędwiczki wieprzowe, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć jabłka można śledzić to danie główne z Gorące Karmelowe Jabłka jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe marynowane w czosnku, cytrynie i Oregano z sałatką grecką, Polędwiczki Wieprzowe Marynowane, oraz Polędwiczki Wieprzowe Marynowane.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Drobno zeskrobać cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
4
Za pomocą moździerza i tłuczku ułożyć sól i skórkę cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
5
Dodaj kilka zwojów czarnego pieprzu i 1 łyżkę oliwy z oliwek. Wymieszać, aby zmiksować. Rozetrzyj mieszaninę soli cytrynowej na całej wieprzowinie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
6
W dużej patelni saute rozgrzać Pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek, aż gorące, ale nie palenie, dodać polędwiczki do patelni i zapiekać ze wszystkich stron, o 5 minut w sumie. (Jeśli masz małą patelnię, podsmaż 1 polędwicę na raz.) Przenieś patelnię z wieprzowiną do piekarnika i gotuj, aż termometr do mięsa odczyta 155 stopni F, około 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Wyjmij wieprzowinę z patelni i pozostaw na desce do krojenia przez około 5 minut. Polędwiczki pokroić w plastry na ukośnym ukośniku, rozpuścić na talerzu i podawać z miodem prażonym musem jabłkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Jabłka obrać obieraczką do warzyw, wyjąć rdzeń i pokroić na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
10
Rozgrzać patelnię średnio saute na średnim ogniu z masłem w nim. Gdy masło zacznie brązowieć, dodaj sok z cytryny i gotuj przez 30 sekund. Jabłka wymieszać z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Saute przez 3 do 4 minut, aż krawędzie po prostu zacząć kolor.
12
Dodać miód i wstawić do piekarnika na około 15 do 20 minut, aż jabłka będą miękkie i lekko karmelizowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Mash z widelcem dla masywnej wersji, lub umieścić w robocie kuchennym na gładszy SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
14
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub na zimno.

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Polędwica wieprzowa działa bardzo dobrze z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Durigutti Familia Malbec z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Durigutti Familia Malbec
Durigutti Familia Malbec
Durigutti Familia Malbec to bogate wino z nutami fig, kakao , kawy, śliwek, które łączą się, aby dać intensywne wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia64
Magazyn