Sól Cytrynowa Marynowana Polędwica Wieprzowa
Sól cytrynowa marynowana Polędwica wieprzowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 190g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 1477 kalorii. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 9,26 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, sól, polędwiczki wieprzowe, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć jabłka można śledzić to danie główne z Gorące Karmelowe Jabłka jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe marynowane w czosnku, cytrynie i Oregano z sałatką grecką, Polędwiczki Wieprzowe Marynowane, oraz Polędwiczki Wieprzowe Marynowane.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Drobno zeskrobać cytryny.
Za pomocą moździerza i tłuczku ułożyć sól i skórkę cytrynową.
Dodaj kilka zwojów czarnego pieprzu i 1 łyżkę oliwy z oliwek. Wymieszać, aby zmiksować. Rozetrzyj mieszaninę soli cytrynowej na całej wieprzowinie.
W dużej patelni saute rozgrzać Pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek, aż gorące, ale nie palenie, dodać polędwiczki do patelni i zapiekać ze wszystkich stron, o 5 minut w sumie. (Jeśli masz małą patelnię, podsmaż 1 polędwicę na raz.) Przenieś patelnię z wieprzowiną do piekarnika i gotuj, aż termometr do mięsa odczyta 155 stopni F, około 6 do 8 minut.
Wyjmij wieprzowinę z patelni i pozostaw na desce do krojenia przez około 5 minut. Polędwiczki pokroić w plastry na ukośnym ukośniku, rozpuścić na talerzu i podawać z miodem prażonym musem jabłkowym.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Jabłka obrać obieraczką do warzyw, wyjąć rdzeń i pokroić na 1-calowe kawałki.
Rozgrzać patelnię średnio saute na średnim ogniu z masłem w nim. Gdy masło zacznie brązowieć, dodaj sok z cytryny i gotuj przez 30 sekund. Jabłka wymieszać z solą.
Saute przez 3 do 4 minut, aż krawędzie po prostu zacząć kolor.
Dodać miód i wstawić do piekarnika na około 15 do 20 minut, aż jabłka będą miękkie i lekko karmelizowane.
Mash z widelcem dla masywnej wersji, lub umieścić w robocie kuchennym na gładszy SOS.
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub na zimno.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Polędwica wieprzowa działa bardzo dobrze z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Durigutti Familia Malbec z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Durigutti Familia Malbec]()
Durigutti Familia Malbec
Durigutti Familia Malbec to bogate wino z nutami fig, kakao , kawy, śliwek, które łączą się, aby dać intensywne wykończenie.