Sól Cegła Grillowany Kurczak
Salt Brick Grillowany kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 372 kalorie, 21g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 47 smakoszy i kucharzy. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, ząbki czosnku, grubo zmielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Grillowany kurczak pod cegłą, Kurczak grillowany pod cegłą, oraz Grillowany Cytrusowy Kurczak Pod Cegłą.
Instrukcje
Umieścić bloki soli na ruszcie z grilla gazowego na małym ogniu, zamknąć pokrywkę i ogrzewać przez 10 minut podczas przygotowywania kurczaka. Obróć ciepło na średnie i podgrzej blok jeszcze przez 10 minut. Jego powierzchnia powinna wynosić około 191°. Jeśli używasz ognia z węgla drzewnego, skonfiguruj dwupoziomowy ogień z połową grilla ustawioną na niskie ciepło (jedna warstwa węgli), a druga połowa ustawiona na średnie ciepło (dwie warstwy węgli).
Wyjąć i wyrzucić szyję i opakowanie wnętrzności z jamy kurczaka.
Umieść kurczaka, od strony piersi w dół, na desce do krojenia. Za pomocą dużego noża lub nożyc do drobiu zmniejsz długość kręgosłupa po obu stronach.
Przekrój stronę piersi kurczaka na pół wzdłuż. Teraz masz dwie połówki kurczaka.Połówki umyć w zimnej wodzie i osuszyć ręcznikami papierowymi. Posmarować oliwą z oliwek i przetrzeć po ściętych bokach ząbków czosnku; następnie włożyć kawałki czosnku pod krawędzie skóry. Całość doprawić pieprzem.Oczyścić obszar rusztu grillowego nie zajmowany przez blok solny za pomocą szczotki drucianej.
Połówki kurczaka, skórkę do dołu, połóż na ruszcie grillowym i, używając rękawic grillowych lub grubych rękawic kuchennych, umieść gorący blok soli na każdej połowie. Zamknąć pokrywkę i gotować, aż skóra kurczaka będzie chrupiąca i głęboko grillowana, około 15 minut.
Usuń klocki za pomocą rękawic grillowych, Odwróć połówki kurczaka szczypcami, połóż klocki z powrotem na kurczaku, zamknij pokrywkę i gotuj, aż natychmiastowy odczyt termometru włożony do wnętrza grubszego uda zarejestruje 170 stopni, 10 do 15 minut.
Usuń bloki soli, przenieś kurczaka na czystą deskę do krojenia i pozostaw na 5 minut przed cięciem na części.
Skropić sokiem z cytryny i podawać.Więcej przepisów z grillowanym kurczakiem na Food Republic: Grillowany kurczak pod ceglanym przepisem
Imbir-Czosnek Pół Kurczaka Przepis
Grillowany Kurczak Chimichurri Przepis