Sól Cegła Grillowany Kurczak

Sól Cegła Grillowany Kurczak
Salt Brick Grillowany kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 372 kalorie, 21g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 47 smakoszy i kucharzy. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, ząbki czosnku, grubo zmielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Grillowany kurczak pod cegłą, Kurczak grillowany pod cegłą, oraz Grillowany Cytrusowy Kurczak Pod Cegłą.

Instrukcje

1
Umieścić bloki soli na ruszcie z grilla gazowego na małym ogniu, zamknąć pokrywkę i ogrzewać przez 10 minut podczas przygotowywania kurczaka. Obróć ciepło na średnie i podgrzej blok jeszcze przez 10 minut. Jego powierzchnia powinna wynosić około 191°. Jeśli używasz ognia z węgla drzewnego, skonfiguruj dwupoziomowy ogień z połową grilla ustawioną na niskie ciepło (jedna warstwa węgli), a druga połowa ustawiona na średnie ciepło (dwie warstwy węgli).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Wyjąć i wyrzucić szyję i opakowanie wnętrzności z jamy kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3
Umieść kurczaka, od strony piersi w dół, na desce do krojenia. Za pomocą dużego noża lub nożyc do drobiu zmniejsz długość kręgosłupa po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
DróbDrób
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyce Do DrobiuNożyce Do Drobiu
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Usunąć kręgosłup.
5
Przekrój stronę piersi kurczaka na pół wzdłuż. Teraz masz dwie połówki kurczaka.Połówki umyć w zimnej wodzie i osuszyć ręcznikami papierowymi. Posmarować oliwą z oliwek i przetrzeć po ściętych bokach ząbków czosnku; następnie włożyć kawałki czosnku pod krawędzie skóry. Całość doprawić pieprzem.Oczyścić obszar rusztu grillowego nie zajmowany przez blok solny za pomocą szczotki drucianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Połówki kurczaka, skórkę do dołu, połóż na ruszcie grillowym i, używając rękawic grillowych lub grubych rękawic kuchennych, umieść gorący blok soli na każdej połowie. Zamknąć pokrywkę i gotować, aż skóra kurczaka będzie chrupiąca i głęboko grillowana, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Usuń klocki za pomocą rękawic grillowych, Odwróć połówki kurczaka szczypcami, połóż klocki z powrotem na kurczaku, zamknij pokrywkę i gotuj, aż natychmiastowy odczyt termometru włożony do wnętrza grubszego uda zarejestruje 170 stopni, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
8
Usuń bloki soli, przenieś kurczaka na czystą deskę do krojenia i pozostaw na 5 minut przed cięciem na części.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Skropić sokiem z cytryny i podawać.Więcej przepisów z grillowanym kurczakiem na Food Republic: Grillowany kurczak pod ceglanym przepisem
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak Z GrillaKurczak Z Grilla
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
10
Imbir-Czosnek Pół Kurczaka Przepis
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
11
Grillowany Kurczak Chimichurri Przepis
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak Z GrillaKurczak Z Grilla
ChimichurriChimichurri
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn