Szynka Świeża Solona

Szynka Świeża Solona
Solona świeża szynka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 68g białka, 80 g tłuszczu, oraz w sumie 1352 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $4.07 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cebulki czosnku, oliwę z oliwek, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, oraz Suwaki z szynką i serem hawajskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Połącz wszystkie składniki w dużym pojemniku. Zanurz szynkę w solance i pozostaw ją na 3 dni w lodówce. (To plan-do przodu, ale baaardzo warto!)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wyjąć szynkę z solanki, osuszyć i zrobić plastry w skórze, aby utworzyć ukośny krzyżowy wzór.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
1
W robocie kuchennym połączyć rozmaryn, czosnek, pokruszony czerwony pieprz, sól, do smaku i około 1/2 szklanki oliwy z oliwek. Masuj tę mieszaninę obficie na zewnątrz szynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Włóż ziemniaki do patelni na tyle dużej, by zmieścić Ten Cały Mecz. Ziemniaki obficie wymieszać z oliwą z oliwek i solą. Szynkę ułożyć na wierzchu ziemniaków i wrzucić całość do nagrzanego piekarnika. Sprawdź wieprzowinę w ciągu około 30 minut, skóra powinna być brązowa i chrupiąca. W tym momencie wyjąć szynkę z piekarnika i obrócić, zalać resztkami rozmarynu / pasty z oliwy z oliwek i przestawić ziemniaki tak, aby się nie przypaliły. Nestle wieprzowinę z powrotem na ziemniaki i wrócić do piekarnika. Piecz przez kolejne 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Szynkę wyjąć z piekarnika po pierwszej godzinie. Sprawdź ziemniaki, aby zobaczyć, czy są one coraz trochę chrupiące, zmienić je i dodać bulion z kurczaka na dnie patelni, aby zachować rzeczy naprawdę wilgotne i soczyste. Zmniejszyć ogień w piekarniku do 350 stopni F i piec przez kolejną godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1
Podczas gotowania szynki, połączyć musztardę Dijon, musztarda pełnoziarnista i miód w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorczyca PełnoziarnistaGorczyca Pełnoziarnista
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wyjmij szynkę z piekarnika i szczotkuj ją obficie mieszanką musztardy miodowej. Włożyć szynkę do piekarnika i piec około 30 minut. Odwróć go i posmaruj ponownie mieszaniną musztardy miodowej (naprawdę posmaruj ją wieprzowiną). Piecz, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 150 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda MIODOWAMusztarda MIODOWA
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Wyjmij szynkę z piekarnika, do deski do krojenia, namiot folią aluminiową i pozostaw na co najmniej 20 do 30 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Pokrój to dziecko i ułóż plastry na półmisku.
5
Ziemniaki przełożyć do miski i podawać z szynką
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Idź do miasta na tym niegrzecznym chłopcu!!!!

Składniki

6słonina wieprzowasłonina wieprzowa4(mequite, hikora lub olcha)seler grubo posiekanyseler grubo posiekany4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweMusztarda DijonMusztarda Dijon1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści4goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity20ząbki czosnku lub cebulki czosnku, pokrojone w 1/2 równikaząbki czosnku lub cebulki czosnku, pokrojone w 1/2 równika3kilogramyszynka świeża z kościąszynka świeża z kością2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy10krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedo przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa10krewetki i żyłkiOliwa z oliwekOliwa z oliwek10krewetki i żyłkiOliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1łyżka czerwony ocet winnycebula grubo posiekanacebula grubo posiekana9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ziemniaki red bliss, pokrojone w 1/2ziemniaki red bliss, pokrojone w 1/21szczyptaDuże pokruszone płatki czerwonej paprykiDuże pokruszone płatki czerwonej papryki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki1bunchbezkostna baranina pokrojona w kostki o wymiarach 3–4 cali – lub można ją zastąpić bezkostną łopatką jagnięcąbezkostna baranina pokrojona w kostki o wymiarach 3–4 cali – lub można ją zastąpić bezkostną łopatką jagnięcą8gałązkirozmaryn, zbierane i liście drobno posiekanerozmaryn, zbierane i liście drobno posiekane10krewetki i żyłkiSólSól4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie2galonykońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 42371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorczyca pełnoziarnistagorczyca pełnoziarnista
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia38
Magazyn