Szynka staroświecka z brązowym cukrem i musztardową polewą
Staromodna szynka z brązowym cukrem i musztardową glazurą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $5.75 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 76g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz ziarna musztardy dijon, złoty brązowy cukier, miód i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć złoty brązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Chewy Brown Sugar & Brown Ale Cookies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Szynka pieczona z brązowym cukrem i musztardową glazurą, Łosoś z brązowym cukrem i musztardową glazurą, oraz Szynka pieczona z brązowym cukrem musztarda.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Umieść szynkę na dużej patelni.
Wlać sok jabłkowy na szynkę. Przykryć szynkę całkowicie papierem do pieczenia, następnie przykryć szynkę i patelnię całkowicie folią o dużej wytrzymałości, szczelnie uszczelniając krawędzie patelni.
Piecz szynkę, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do środka szynki rejestry 63°, około 3 godzin 45 minut.
Wyjąć szynkę z piekarnika. Zwiększyć temperaturę pieca do 191°.
Usunąć folię i pergamin z szynki.
Odcedzić i wyrzucić płyny z patelni.
Odciąć skórkę i całą warstwę tłuszczu o grubości 1/4 cala z szynki i wyrzucić. Używając długiego ostrego noża, zdobądź tłuszcz w diamentowym wzorze o szerokości 1 cala i głębokości 1/4 cala.
Rozprowadzić musztardę równomiernie na warstwie tłuszczu na szynce. Nałożyć brązowy cukier na musztardową powłokę, mocno naciskając, aby przylegać.
Miód rozpuścić równomiernie.
Piec, aż szynka jest dobrze szkliwione, łyżki wszelkie musztardy i cukru glazury, które wsuwa się do pieczenia patelni z powrotem nad szynką, o 30 protokół.
Przełożyć szynkę na półmisek; ostudzić co najmniej 45 minut. Szynkę pokroić w plasterki i podawać lekko ciepłą lub w temperaturze pokojowej.
Sauvignon Blanc świetnie komponuje się z szynką i szparagami, które są notorycznie nieprzyjaznym winem składnikiem. Lubimy Joel Gott 2006 Sauvignon Blanc z Napa Valley (18 USD), który ma tropikalne owoce i cytrusy o aromatach kwiatowych i ostrym wykończeniu.