Szynka staroświecka z brązowym cukrem i musztardową polewą

Szynka staroświecka z brązowym cukrem i musztardową polewą
Staromodna szynka z brązowym cukrem i musztardową glazurą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $5.75 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 76g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz ziarna musztardy dijon, złoty brązowy cukier, miód i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć złoty brązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Chewy Brown Sugar & Brown Ale Cookies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Szynka pieczona z brązowym cukrem i musztardową glazurą, Łosoś z brązowym cukrem i musztardową glazurą, oraz Szynka pieczona z brązowym cukrem musztarda.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść szynkę na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Wlać sok jabłkowy na szynkę. Przykryć szynkę całkowicie papierem do pieczenia, następnie przykryć szynkę i patelnię całkowicie folią o dużej wytrzymałości, szczelnie uszczelniając krawędzie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok JabłkowySok Jabłkowy
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Piecz szynkę, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do środka szynki rejestry 63°, około 3 godzin 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć szynkę z piekarnika. Zwiększyć temperaturę pieca do 191°.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Usunąć folię i pergamin z szynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Odcedzić i wyrzucić płyny z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Odciąć skórkę i całą warstwę tłuszczu o grubości 1/4 cala z szynki i wyrzucić. Używając długiego ostrego noża, zdobądź tłuszcz w diamentowym wzorze o szerokości 1 cala i głębokości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
9
Rozprowadzić musztardę równomiernie na warstwie tłuszczu na szynce. Nałożyć brązowy cukier na musztardową powłokę, mocno naciskając, aby przylegać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MusztardaMusztarda
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
SzynkaSzynka
10
Miód rozpuścić równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
11
Piec, aż szynka jest dobrze szkliwione, łyżki wszelkie musztardy i cukru glazury, które wsuwa się do pieczenia patelni z powrotem nad szynką, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
GlazuraGlazura
CukierCukier
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
12
Przełożyć szynkę na półmisek; ostudzić co najmniej 45 minut. Szynkę pokroić w plasterki i podawać lekko ciepłą lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
1
Sauvignon Blanc świetnie komponuje się z szynką i szparagami, które są notorycznie nieprzyjaznym winem składnikiem. Lubimy Joel Gott 2006 Sauvignon Blanc z Napa Valley (18 USD), który ma tropikalne owoce i cytrusy o aromatach kwiatowych i ostrym wykończeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sauvignon BlancSauvignon Blanc
Owoce TropikalneOwoce Tropikalne
SzparagiSzparagi
WinoWino
SzynkaSzynka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia10
Magazyn