Szynka pieczona ze słodką glazurą
Need a dairy free main course? Pieczona szynka ze słodką glazurą może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 4326 kalorii, 328g białka, oraz 254g tłuszczu. Na $7.09 za porcję, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka kawałków ananasa, mąki, wiśni maraschino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać kawałki ananasa, możesz podążać za tym daniem głównym z Homemade Berry Granola Parfaits jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest niesamowite. Spróbuj Borówkowe słodkie bułeczki ze słodką glazurą cytrynową, Szynka pieczona z polewą Bourbon, oraz Szynka pieczona z glazurą z guawy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Umieść szynkę na stojaku ustawionym na patelni do pieczenia i ostrożnie wlej około 1/2 cala wrzącej wody do patelni pod szynką.
Piecz szynkę w nagrzanym piekarniku przez 2 godziny lub aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część mięsa (nie dotykaj kości) odczytuje co najmniej 140 stopni F (60 stopni C.)
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C.) W misce wymieszaj brązowy cukier, mąkę, suchą musztardę, miód i sok z cytryny w razie potrzeby, aby uzyskać gęstą, gładką pastę.
Szynkę obficie posmarować szkliwem. Szaszłyk 1 kawałek ananasa i 1 wiśnia maraschino na wykałaczkę i włóż udekorowane kostki na całą szynkę.
Włóż szynkę do piekarnika i piecz przez 15 minut. Podsmaż szynkę, owoce i wszystko, z glazurą i sokami zebranymi na dnie patelni, wróć do piekarnika i piecz przez dodatkowe 15 minut.
Pozostaw szynkę na co najmniej 10 minut przed krojeniem.