Szynka pieczona z balsamicznym brązowym cukrem
Pieczona szynka z balsamicznym brązowym cukrem jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 621 kalorii, 49g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szynki, ocet jabłkowy, mielona musztarda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Slow Cooker brązowy cukier Schab z glazurą balsamiczną, Szynka pieczona z brązowym cukrem szynka glazura, oraz Szynka pieczona z brązowym cukrem i musztardową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 325ºF.
Umieść szynkę, grubą stroną do góry, na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części szynki i nie dotykała kości ani nie spoczywała w tłuszczu. Przykryć luźno i piec 1 godzinę 15 minut do 2 godzin 15 minut lub aż termometr odczyta 57° (13 do 17 minut na Funt).
Około 20 minut przed szynką, wyjąć z piekarnika.
Wymieszać brązowy cukier, ocet i musztardę; wkleić lub posmarować szynką.
Piec odkryte 20 minut dłużej.
Przykryć szynkę luźno i odstawić około 10 minut lub aż termometr odczyta 60°.
Dekoruj plasterkami pomarańczy i wiśniami.