Szynka Pieczona Czosnkiem
Szynka pieczona w czosnku może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 1 i kosztuje 14,13 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 9092 kalorii, 787g białka, oraz 609g tłuszczu. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz szynkę, sok ananasowy, mielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, Suwaki z szynką i serem hawajskim, oraz Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Szynkę opłukać i osuszyć ręcznikami papierowymi; na płytkiej patelni ułożyć szynkę przeciętą bokiem w dół.
Wykonaj 20 nacięć za pomocą noża na całej szynce; włóż jeden ząbek czosnku do każdego nacięcia.
Do szynki wcisnąć całe goździki.
Szynkę przykryć folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę i 20 minut.
Podczas pieczenia szynki wymieszaj sok ananasowy, brązowy cukier, suchą musztardę i imbir w misce.
Polać szynką sokiem ananasowym.
Powrót szynki do piekarnika odkryte i kontynuować pieczenie, aż glazura zgęstnieje, o 45 minut więcej. Szynka Baste co 15 minut.
Odstawić szynkę na 5 do 10 minut.
Przed krojeniem usuń czosnek i całe goździki.