Szynka i budyń chlebowy Gruyère z " jednego dobrego Dania
Na $3.55 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 736 kalorii, 32G białka, oraz 50 g tłuszczu każdy. 134 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, sól i pieprz, pół na pół i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Budyń chlebowy z porem i Gruyere, Rukola, boczek i budyń chlebowy Gruyère, oraz Budyń chlebowy z dzikimi grzybami z kiełbasą i Gruyère dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 191°. lekko posmarować płytkie 2-ćwiartkowe prostokątne naczynie do pieczenia.
Pozostałe masło rozłożyć cienko na plasterkach bagietki. Ułóż naczynie do pieczenia z połową plasterków bagietki, masło strona w dół.
Ułóż szynkę i połowę sera na chlebie. Wierzch z pozostałymi plastrami bagietki, masło do góry i posypać pozostałym serem.
Ubić jajka i pół na pół, dodając 1/2 łyżeczki soli i pieprzu do smaku. Zetrzyj na drobnej gałce muszkatołowej, dodaj szalotki i jeszcze raz ubijaj.
Wlać mieszaninę do naczynia do pieczenia, spychając w dół, aby w razie potrzeby zanurzyć chleb.
Piec około 45 minut, aż krem jest ustawiony, ale nadal trochę wiggly i wierzch jest ładnie rumiane.