Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szkliwionej szynki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 1051 kalorii, 82g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.06 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka ziela angielskiego, bourbon, szynka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać szynkę, można śledzić to danie główne z Jabłkowy Deser Graham jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, oraz Suwaki z szynką i serem hawajskim.
Instrukcje
1
Umieść regał w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Używając ostrego noża, podziel tłuszcz pokrywający szynkę na wzór diamentu o szerokości 3/4 cala (nie kroić w mięso).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Szynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
3
Umieść szynkę na patelni o wymiarach 10 na 14 cali i dodaj 1 szklankę wody. Szynkę pieczemy przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Szynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
4
Podczas pieczenia szynki przygotuj glazurę: w ciężkim, średnim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, połącz 1 szklankę soku pomarańczowego, brązowy cukier i bourbon. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i kontynuować gotowanie przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Brązowy Cukier
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Glazura
Szynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Dodaj galaretkę z guawy lub jabłka, szalotki, ziele angielskie i goździki i kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż lekko zmniejszy się, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka Jabłkowa
Ziele Angielskie
Szalotka
Goździki
Guajawa
6
Dodać skórkę pomarańczową i pozostały 1 szklankę soku pomarańczowego i doprowadzić do wrzenia. Kontynuuj gotowanie, aż zgęstnieje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Skórka Pomarańczowa
7
Dodać plasterki pomarańczy i świeżego imbiru, i gotować, aż plasterki pomarańczy są miękkie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Pomarańczy
świeży Imbir
8
Gdy szynka była w piekarniku przez dwie godziny, przykryć szkliwione plastry pomarańczy na szynce, zabezpieczając je wykałaczkami, i umyć szynkę i pomarańcze z około 1/2 szklanki glazury, rezerwując pozostałą część do serwowania. Kontynuuj pieczenie szynki, aż termometr natychmiastowo odczytany włożony w najgrubszą część zarejestruje 63°, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Pomarańczy
Pomarańczowy
Glazura
Szynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Wykałaczki
Piekarnik
1
Wyjmij wykałaczki z szynki i ułóż plasterki pomarańczy na talerzu. Szynkę pokroić w plasterki i ułożyć na pomarańczach. Ogrzać pozostałą glazurę i podawać obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Pomarańczy
Pomarańczowy
Glazura
Szynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
1
Aby użyć tej pomarańczowej glazury na 12-funtowym schabie z kością, piecz schab w piekarniku 177°, aż termometr do odczytu natychmiastowego włożony do najgrubszej części zarejestruje 145 ° F, około 1 1/2 godziny, dodając pomarańcze i glazurę przez ostatnie 30 minut gotowania.