Szynka doniczkowa
Jeśli masz mniej więcej 25 minut do spędzenia w kuchni, szynka doniczkowa może być wybitnym bezglutenowe i pierwotne przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 324 kalorie, 12g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 1,63 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga nasion gorczycy, octu jabłkowego, kręconej pietruszki i zmielonych goździków. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Krewetki Doniczkowe, Krewetki Doniczkowe, oraz Krewetki Doniczkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Delikatnie roztopić masło na małej patelni i pozostawić do osadzenia. Powoli wlać przezroczysty żółty tłuszcz z roztopionego masła do małej miski lub dzbanka, pozostawiając mleczny płyn na patelni. Odrzuć mleczny kawałek. Odciągnij i rozdrobnij szynkę tak drobno, jak to możliwe, na podłużne paski, użyj noża, aby pomóc, jeśli zajdzie taka potrzeba.
Szynkę wymieszać z natką pietruszki, przyprawami, octem, 2/3 masła i odrobiną chrupiącej soli morskiej. Podzielić na 8 małych ramekinów lub garnków. Docisnąć i spłaszczyć powierzchnię palcami, następnie łyżką lub zalać pozostałym masłem. Schłodzić, aż masło stanie się solidne, a następnie zawinąć w folię spożywczą. Zamarza do 3 miesięcy.
Aby podawać, rozmrozić garnki na noc w lodówce, jeśli są zamrożone.
Podawać z tostami, cornichons i chutney, lub zanurzyć garnki krótko w misce z gorącą wodą i włączyć doniczkowej szynki na talerze najpierw.