Szybki makaron Primavera
Szybki Pasta Primavera może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na hor d'oeuvre. Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 11 g białka i 7 g tłuszczu. Za 82 centy za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 6 osób. Jeśli masz pod ręką fasolkę szparagową, pomidor, ser mozzarella i kilka innych składników, możesz to zrobić. To bardzo przystępny przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 66%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Quick & Easy Shrimp Primavera, Pasta Primavera i Pasta Primavera.
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj lekko osoloną wodę.
Dodaj makaron i gotuj przez 8 do 10 minut lub do momentu, aż będzie al dente; opróżnij i zarezerwuj.
W międzyczasie w średnim rondelku wymieszaj wodę, grzyby, fasolę, czerwoną lub zieloną paprykę, czosnek i mielony czarny pieprz. Doprowadzić do wrzenia; zredukować ciepło. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 4 minuty lub do momentu, aż warzywa będą miękkie; nie spuszczaj.
W małej misce połącz mleko i skrobię kukurydzianą; wymieszać z mieszanką warzywną. Mieszaj i gotuj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Gotuj i mieszaj jeszcze przez 1 minutę; dodać ser i mieszać aż się rozpuści.
Sosem polej makaron i udekoruj plasterkami pomidorów.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Pasta Primavera świetnie komponuje się z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Riesling Pro-Bono z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Riesling Pro Bono]()
Riesling Pro Bono
Wyraźne wejście ze zrównoważonym ciałem; zaokrąglone z wyraźną kwasowością.