Szybki gulasz z kiełbasą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu wschodnioeuropejskich przepisów, więc spróbuj gulaszu z kiełbasą Quickie. Jedna porcja zawiera 598 kalorii, 26g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,01 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, kiełbaski, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 50 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 87%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Quickie Quickie Quiche, Gulasz wołowo-Kiełbasowy Południowy, oraz Gulasz kiełbasowy z makaronem Shiratake.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym rondlu i smażyć kawałki kiełbasy, aż równomiernie rumiane.
Zdjąć z patelni i odstawić.
Wymieszać pozostały olej z cebulą na patelni i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 5 minut lub aż cebula będzie złoty kolor.
Wlać pomidory, mieszając kawałki z dna patelni, a następnie dodać pomidor czysty. Napełnij puszkę wodą dwukrotnie i wlej wodę do patelni.
Posypać bulionem w proszku, papryką i cukrem oraz dużą ilością soli i pieprzu. Dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Wrzucić ziemniaki na patelnię, przykryć i dusić przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Upuść rozdrobnione zielenie i kiełbaski i delikatnie podgrzewaj przez 5 minut lub do momentu, gdy zielenie będą miękkie. Smak do przyprawiania przed podaniem.
Polecane wino: Rioja, Shiraz, Zweigelt
Rioja, Shiraz i Zweigelt to moje najlepsze propozycje na gulasz. Chociaż Węgierskie czerwone wino byłoby odpowiednie, poleciliśmy kilka łatwiejszych do znalezienia czerwonych win,które również będą się sprawdzać. Możesz spróbować R. Lopez de Heredia Rioja Vina Tondonia Reserva (Magnum). Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 105 dolarów za butelkę.
![R. Lopez de Heredia Rioja Vina Tondonia Reserva (Magnum)]()
R. Lopez de Heredia Rioja Vina Tondonia Reserva (Magnum)
Genialny Rubin z lekkimi wykończeniami wyłożonymi kafelkami. Bardzo cienki nos, świeży, tosty z lekkimi aromatami wanilii. Bardzo wytrwały. Na podniebieniu jest bardzo suchy, miękki, okrągły i rozwinięty.Wino to towarzyszy zarówno gorącym sałatkom z przepiórkami lub ptakami, płatkom, foi gras z obniżonym dżemem malinowym, jak i pieczeniom jagnięcym i prosiakom ssącym. Ogólnie rzecz biorąc, sparuj to wino z czymkolwiek, ponieważ jest to bardzo wszechstronne wino.Mieszanka: 70% Tempranillo, 20% Garnacho (zwróć uwagę na męskie użycie Garnacha), 5% Graciano i 5% Mazuelo