Szybki duszony chard & soczewica
Przepis szybki duszony chard & soczewica może być wykonane w około 25 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 303 kalorie, 18g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 54 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz Tęczowy chard, chili, łyżkę soku z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Soczewica z kiełbasą i Chardą Szwajcarską, Chard Szwajcarski z soczewicą i serem Feta, oraz Curry Soczewica Ze Słodkimi Ziemniakami I Boczkiem Szwajcarskim.
Instrukcje
Łodygi chard pokroić w pałki i z grubsza rozdrobnić liście.
Na dużej patelni rozgrzać połowę oliwy z oliwek.
Dodać łodygi chard, czosnek, chili i odrobina wody. Gotować na małym ogniu przez 8-10 minut, aż zmiękną, następnie dodać liście i gotować, aż całkowicie zwiędną.
Przygotuj soczewicę zgodnie z instrukcjami opakowania. Zdejmij z ognia chard i wymieszaj z soczewicą. Doprawić, wymieszać z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, następnie podawać.