Przepis szybki duszony chard & soczewica może być wykonane w około 25 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 303 kalorie, 18g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 54 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz Tęczowy chard, chili, łyżkę soku z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Soczewica z kiełbasą i Chardą Szwajcarską, Chard Szwajcarski z soczewicą i serem Feta, oraz Curry Soczewica Ze Słodkimi Ziemniakami I Boczkiem Szwajcarskim.
Instrukcje
1
Łodygi chard pokroić w pałki i z grubsza rozdrobnić liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard Szwajcarski
2
Na dużej patelni rozgrzać połowę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Dodać łodygi chard, czosnek, chili i odrobina wody. Gotować na małym ogniu przez 8-10 minut, aż zmiękną, następnie dodać liście i gotować, aż całkowicie zwiędną.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Chard Szwajcarski
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
4
Przygotuj soczewicę zgodnie z instrukcjami opakowania. Zdejmij z ognia chard i wymieszaj z soczewicą. Doprawić, wymieszać z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, następnie podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina