Szwedzkie Klopsiki (Svenska Kottbullar)
Szwedzkie klopsiki (Svenska Kottbullar) mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 397 kalorii. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, masło, mieloną wieprzowinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ten przepis od Allrecipes ma 923 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wiele osób naprawdę lubi to skandynawskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 47%. Spróbuj Szwedzkie Klopsiki (Svenska Kottbullar), Szwedzkie klopsiki Elva (SMA Kottbullar), oraz Szwedzkie Klopsiki (Klopsiki Ikea) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Bułkę tartą umieścić w małej misce i wymieszać w śmietanie. Odstawić, aż okruchy wchłoną krem, o 10 protokół. Podczas gdy chleb jest moczenie, stopić 1 łyżeczka masła na patelni na średnim ogniu, i gotować i mieszać cebulę, aż okaże się jasnobrązowy, o 10 protokół.
Włożyć cebulę do miski; wymieszać z mieloną wołowiną, mieloną wieprzowiną, jajkiem, brązowym cukrem, solą, czarnym pieprzem, gałką muszkatołową, zielem angielskim i imbirem. Lekko wymieszać w bułce tartej i śmietany.
Rozpuścić 1 łyżkę masła na dużej patelni na średnim ogniu. Uszczypnąć około 1 1/2 łyżki mieszanki mięsa na klopsiki i uformować w kulki.
Umieść klopsiki na patelni, i gotować tylko do zewnętrznych są brązowe, o 5 protokół, obracając klopsiki często. Wnętrze klopsików nadal będzie różowe.
Rumiane klopsiki umieścić w naczyniu do pieczenia, wlać bulion z kurczaka i przykryć folią.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż klopsiki będą miękkie, o 40 protokół.
Wyjąć klopsiki do naczynia do serwowania.
Aby zrobić brązowy sos, wlać kapiele do rondla na średnim ogniu.
Mąkę ubić na patelni, aż będzie gładka i stopniowo ubijać w bulionie wołowym, aby w sumie około 2 1/2 szklanki płynu. Doprowadzić sos na wolnym ogniu, ubijając stale aż gruby, o 5 protokół. Tuż przed podaniem ubij śmietanę. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.
SOS podawać z klopsikami.