Szpinak śmietankowy z Pernod
Krem szpinak z Pernod może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,12 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 169 kalorii. Mieszanka mielonej gałki muszkatołowej, śmietana do ubijania, liście szpinaku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest dobre. Podobne przepisy to Zdrowy szpinak kremowy: mniej śmietany, więcej szpinaku, tak samo dobry, Szpinak Śmietankowy, oraz Szpinak Śmietankowy.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, mieszać szpinak aż zwiędnie, o 5 protokół.
Spuścić, oszczędzając płyn. Czysty około połowy szpinaku w robocie kuchennym lub blenderze.
Na patelnię włożyć śmietanę, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej i 1 łyżkę Pernod. Gotować na dużym ogniu, aż mieszanina zostanie zmniejszona do około 1/2 szklanki, około 10 minut. Wymieszać w pured i cały szpinak i dodatkową gałkę muszkatołową i Pernod do smaku; mieszać do bulgotania. Doprawić do smaku solą i pieprzem.