Szpinak Śmietankowy
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Krem szpinak może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 187 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać szpinak, śmietana, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zdrowy szpinak kremowy: mniej śmietany, więcej szpinaku, tak samo dobry, Szpinak Śmietankowy, oraz Szpinak Śmietankowy.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Szpinak umyć w kilku zmianach wody, aby pozbyć się wszelkich ziarnistości.
Szpinak odsączyć, ale część wody trzyma się liści.
Rozgrzać masło i olej na dużej patelni na średnim ogniu i dodać szpinak i czosnek. Gotować, obracając często, aż szpinak zwiędnie równomiernie.
Wyjąć czosnek i umieścić szpinak w durszlak i niech dobrze spuścić. Wyciśnij z liści jak najwięcej płynu i posiekaj je grubo.
Rozgrzać patelnię ponownie na średnim ogniu i dodać śmietanę i gałkę muszkatołową; gotować, aż zmniejsza się nieco, o 5 protokół.
Dodać szpinak i parmezan, doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż szpinak jest gorący, o 5 Więcej minut.