Szpinak Ricotta Gnocchi

Szpinak Ricotta Gnocchi
Szpinak Ricotta Gnocchi jest przepis śródziemnomorski, który służy 4. To danie główne ma 617 kalorii, 30g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z prostych przepisów wymaga mąki, koziego sera, soli i mleka ser ricotta. Ten przepis jest lubiany przez 753 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Szpinak i Ricotta Gnocchi, Zapiekane Gnocchi ze szpinakiem i ricottą, oraz Ricotta Gnocchi ze szpinakiem i gorgonzolą.

Instrukcje

1
Gnocchi
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
2
Szpinak blanszujemy i wyciskamy nadmiar wilgoci: średni rondel napełniamy do połowy wodą i podgrzewamy, aż się ugotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
3
Dodać szpinak i gotować do miękkości, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
4
Drenaż.
5
Niech szpinak ostygnie na tyle, aby go dotknąć, a następnie wycisnąć z niego jak najwięcej wilgoci. Można również użyć ricer ziemniaków, jeśli masz jeden wycisnąć nadmiar wilgoci ze szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
1
Dodaj szpinak, jajko, sól i połowę ricotty do robota kuchennego. Puls do całkowitego wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Masę przełożyć do dużej miski, wymieszać z pozostałą ricottą i parmezanem. Do mąki wymieszać szczyptę gałki muszkatołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Dodać mąkę ręcznie, zaczynając od połowy mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
4
Wymieszaj wszystko rękami, aż mieszanina utrzyma się razem jako ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką gładką, czystą powierzchnię. Zagnieść lekko przez około minutę, dodając w razie potrzeby dodatkową mąkę, jeśli ciasto zbyt łatwo przykleja się do deski lub rąk. (W tym momencie, jeśli zawijasz ciasto w plastik i przechowujesz w lodówce przez godzinę, łatwiej będzie je rozwałkować.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
2
Gdy ciasto jest gładkie i giętkie, a jeszcze tylko trochę lepkie, podziel je na 4 porcje, każda wielkości pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Ciasto rozwałkować na długie liny, pokroić na kawałki: lekko posmarować ręce. Obiema rękami i lekkim dotykiem rozwałkuj ciasto ruchem w przód iw tył, zaczynając od środka i rozciągając ciasto, tworząc rolkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
4
To jest najtrudniejsza część. Nie chcesz wywierać tak dużego nacisku, aby skompresować ciasto, ale potrzebujesz wystarczającego nacisku, aby utworzyć linę ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Sztuczka polega na rozciągnięciu ciasta na boki podczas toczenia. Gdy segment, nad którym pracujesz, będzie miał około stopy długości, łatwiej będzie przeciąć go na pół, a następnie rozpocząć pracę nad tym mniejszym segmentem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Rozwałkuj ciasto, aż bułka będzie wielkości środkowego palca. (Należy pamiętać, że jeśli ręce lub deska jest trochę zbyt mąki, może nie mieć wystarczającej przyczepności między skórą a ciastem, aby łatwo rozciągnąć go na boki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Wytnij każdą rolkę na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Utwórz wgłębienia za pomocą widelca: przytrzymaj widelec pod kątem 45%, z zębami skierowanymi w dół na płycie roboczej, zakrzywioną częścią widelca skierowaną do ciebie. Zaczynając od zakrzywionego zewnętrznego DNA widelca, naciśnij każdy kawałek ciasta wzdłuż długości zębów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Niech gnocchi spadnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
10
Jest to dość szybki ruch, rezultatem jest wcięcie palców widelca po jednej stronie gnocchi, a wcięcie czubka palca po drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
11
Umieść gnocchi na lekko posypanym mąką arkuszu ciasteczek. W tym momencie można je gotować lub przechowywać w lodówce kilka godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Do 10 Drewnianych Patyczków8 Do 10 Drewnianych Patyczków
12
Gotuj gnocchi we wrzącej wodzie: aby ugotować gnocchi, napełnij duży szeroki garnek w połowie drogi wodą. Doprowadzić do wrzenia, dodać 1 łyżeczkę soli na każdą kwartę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
13
Po rozpuszczeniu soli, delikatnie upuść gnocchi do wody, jeden po drugim. Spróbuj to zrobić w taki sposób, aby gnocchi nie wpadały na siebie, ale spoczywały na dnie patelni w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Gdy gnocchi gotuje, po kilku minutach wznoszą się na powierzchnię wody. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć risen gnocchi z garnka, umieścić w misce do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
15
Czasami gnocchi może trzymać się trochę na dole. Jeśli to podejrzewasz, popchnij je trochę, aby je odkleić. Jak usunąć trochę gnocchi, można dodać kilka więcej do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
16
SOS
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
17
gotujesz gnocchi, zrobić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
18
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
19
Dodać ząbki czosnku i gotować, aż lekko rumiane ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
20
Wyjąć i wyrzucić czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
21
Dodaj pomidory (w tym wszelkie soki z puszki) na raz (ostrożnie, mogą spowodować rozprysk oleju, gdy pomidory trafią na patelnię). Jak tylko mieszanina się zagotuje, zmniejszyć ogień do niskiej i niech gotować, odkryte przez 10 do 15 minut. Doprawić solą. Mieszaj od czasu do czasu. Użyj masher ziemniaczany rozbić żadnych stałych kawałków pomidora, chcesz szorstki purée.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
22
Gdy sos zmniejszy się do średnio gęstej konsystencji, dodaj kozi ser, mieszając, aż będzie dobrze wymieszany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
23
Dodaj więcej soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
24
Podawać gnocchi z sosem i dodatkowo startym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
GnocchiGnocchi
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Gnocchi można łączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn