Szpinak Ricotta Gnocchi
Szpinak Ricotta Gnocchi jest przepis śródziemnomorski, który służy 4. To danie główne ma 617 kalorii, 30g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z prostych przepisów wymaga mąki, koziego sera, soli i mleka ser ricotta. Ten przepis jest lubiany przez 753 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Szpinak i Ricotta Gnocchi, Zapiekane Gnocchi ze szpinakiem i ricottą, oraz Ricotta Gnocchi ze szpinakiem i gorgonzolą.
Instrukcje
Szpinak blanszujemy i wyciskamy nadmiar wilgoci: średni rondel napełniamy do połowy wodą i podgrzewamy, aż się ugotuje.
Dodać szpinak i gotować do miękkości, o 1 minutę.
Niech szpinak ostygnie na tyle, aby go dotknąć, a następnie wycisnąć z niego jak najwięcej wilgoci. Można również użyć ricer ziemniaków, jeśli masz jeden wycisnąć nadmiar wilgoci ze szpinaku.
Dodaj szpinak, jajko, sól i połowę ricotty do robota kuchennego. Puls do całkowitego wymieszania.
Masę przełożyć do dużej miski, wymieszać z pozostałą ricottą i parmezanem. Do mąki wymieszać szczyptę gałki muszkatołowej.
Dodać mąkę ręcznie, zaczynając od połowy mąki.
Wymieszaj wszystko rękami, aż mieszanina utrzyma się razem jako ciasto.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką gładką, czystą powierzchnię. Zagnieść lekko przez około minutę, dodając w razie potrzeby dodatkową mąkę, jeśli ciasto zbyt łatwo przykleja się do deski lub rąk. (W tym momencie, jeśli zawijasz ciasto w plastik i przechowujesz w lodówce przez godzinę, łatwiej będzie je rozwałkować.)
Gdy ciasto jest gładkie i giętkie, a jeszcze tylko trochę lepkie, podziel je na 4 porcje, każda wielkości pomarańczy.
Ciasto rozwałkować na długie liny, pokroić na kawałki: lekko posmarować ręce. Obiema rękami i lekkim dotykiem rozwałkuj ciasto ruchem w przód iw tył, zaczynając od środka i rozciągając ciasto, tworząc rolkę.
To jest najtrudniejsza część. Nie chcesz wywierać tak dużego nacisku, aby skompresować ciasto, ale potrzebujesz wystarczającego nacisku, aby utworzyć linę ciasta.
Sztuczka polega na rozciągnięciu ciasta na boki podczas toczenia. Gdy segment, nad którym pracujesz, będzie miał około stopy długości, łatwiej będzie przeciąć go na pół, a następnie rozpocząć pracę nad tym mniejszym segmentem.
Rozwałkuj ciasto, aż bułka będzie wielkości środkowego palca. (Należy pamiętać, że jeśli ręce lub deska jest trochę zbyt mąki, może nie mieć wystarczającej przyczepności między skórą a ciastem, aby łatwo rozciągnąć go na boki.)
Wytnij każdą rolkę na 1-calowe kawałki.
Utwórz wgłębienia za pomocą widelca: przytrzymaj widelec pod kątem 45%, z zębami skierowanymi w dół na płycie roboczej, zakrzywioną częścią widelca skierowaną do ciebie. Zaczynając od zakrzywionego zewnętrznego DNA widelca, naciśnij każdy kawałek ciasta wzdłuż długości zębów.
Jest to dość szybki ruch, rezultatem jest wcięcie palców widelca po jednej stronie gnocchi, a wcięcie czubka palca po drugiej stronie.
Umieść gnocchi na lekko posypanym mąką arkuszu ciasteczek. W tym momencie można je gotować lub przechowywać w lodówce kilka godzin lub przez noc.
Gotuj gnocchi we wrzącej wodzie: aby ugotować gnocchi, napełnij duży szeroki garnek w połowie drogi wodą. Doprowadzić do wrzenia, dodać 1 łyżeczkę soli na każdą kwartę wody.
Po rozpuszczeniu soli, delikatnie upuść gnocchi do wody, jeden po drugim. Spróbuj to zrobić w taki sposób, aby gnocchi nie wpadały na siebie, ale spoczywały na dnie patelni w jednej warstwie.
Gdy gnocchi gotuje, po kilku minutach wznoszą się na powierzchnię wody. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć risen gnocchi z garnka, umieścić w misce do serwowania.
Czasami gnocchi może trzymać się trochę na dole. Jeśli to podejrzewasz, popchnij je trochę, aby je odkleić. Jak usunąć trochę gnocchi, można dodać kilka więcej do patelni.
gotujesz gnocchi, zrobić sos.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać ząbki czosnku i gotować, aż lekko rumiane ze wszystkich stron.
Wyjąć i wyrzucić czosnek.
Dodaj pomidory (w tym wszelkie soki z puszki) na raz (ostrożnie, mogą spowodować rozprysk oleju, gdy pomidory trafią na patelnię). Jak tylko mieszanina się zagotuje, zmniejszyć ogień do niskiej i niech gotować, odkryte przez 10 do 15 minut. Doprawić solą. Mieszaj od czasu do czasu. Użyj masher ziemniaczany rozbić żadnych stałych kawałków pomidora, chcesz szorstki purée.
Gdy sos zmniejszy się do średnio gęstej konsystencji, dodaj kozi ser, mieszając, aż będzie dobrze wymieszany.
Dodaj więcej soli do smaku.
Podawać gnocchi z sosem i dodatkowo startym parmezanem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Gnocchi można łączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
![Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.