Szpinak Ricotta Gnocchi jest przepis śródziemnomorski, który służy 4. To danie główne ma 617 kalorii, 30g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z prostych przepisów wymaga mąki, koziego sera, soli i mleka ser ricotta. Ten przepis jest lubiany przez 753 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Szpinak i Ricotta Gnocchi, Zapiekane Gnocchi ze szpinakiem i ricottą, oraz Ricotta Gnocchi ze szpinakiem i gorgonzolą.
Instrukcje
1
Gnocchi
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
2
Szpinak blanszujemy i wyciskamy nadmiar wilgoci: średni rondel napełniamy do połowy wodą i podgrzewamy, aż się ugotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana
3
Dodać szpinak i gotować do miękkości, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
4
Drenaż.
5
Niech szpinak ostygnie na tyle, aby go dotknąć, a następnie wycisnąć z niego jak najwięcej wilgoci. Można również użyć ricer ziemniaków, jeśli masz jeden wycisnąć nadmiar wilgoci ze szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
1
Dodaj szpinak, jajko, sól i połowę ricotty do robota kuchennego. Puls do całkowitego wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
(albo Zwykłe)
Takie Jak M&m's
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Masę przełożyć do dużej miski, wymieszać z pozostałą ricottą i parmezanem. Do mąki wymieszać szczyptę gałki muszkatołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
3
Dodać mąkę ręcznie, zaczynając od połowy mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owies (szybki Lub Zwykły)
4
Wymieszaj wszystko rękami, aż mieszanina utrzyma się razem jako ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką gładką, czystą powierzchnię. Zagnieść lekko przez około minutę, dodając w razie potrzeby dodatkową mąkę, jeśli ciasto zbyt łatwo przykleja się do deski lub rąk. (W tym momencie, jeśli zawijasz ciasto w plastik i przechowujesz w lodówce przez godzinę, łatwiej będzie je rozwałkować.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
2
Gdy ciasto jest gładkie i giętkie, a jeszcze tylko trochę lepkie, podziel je na 4 porcje, każda wielkości pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Ciasto rozwałkować na długie liny, pokroić na kawałki: lekko posmarować ręce. Obiema rękami i lekkim dotykiem rozwałkuj ciasto ruchem w przód iw tył, zaczynając od środka i rozciągając ciasto, tworząc rolkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
4
To jest najtrudniejsza część. Nie chcesz wywierać tak dużego nacisku, aby skompresować ciasto, ale potrzebujesz wystarczającego nacisku, aby utworzyć linę ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Sztuczka polega na rozciągnięciu ciasta na boki podczas toczenia. Gdy segment, nad którym pracujesz, będzie miał około stopy długości, łatwiej będzie przeciąć go na pół, a następnie rozpocząć pracę nad tym mniejszym segmentem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Rozwałkuj ciasto, aż bułka będzie wielkości środkowego palca. (Należy pamiętać, że jeśli ręce lub deska jest trochę zbyt mąki, może nie mieć wystarczającej przyczepności między skórą a ciastem, aby łatwo rozciągnąć go na boki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Wytnij każdą rolkę na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Utwórz wgłębienia za pomocą widelca: przytrzymaj widelec pod kątem 45%, z zębami skierowanymi w dół na płycie roboczej, zakrzywioną częścią widelca skierowaną do ciebie. Zaczynając od zakrzywionego zewnętrznego DNA widelca, naciśnij każdy kawałek ciasta wzdłuż długości zębów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Niech gnocchi spadnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
10
Jest to dość szybki ruch, rezultatem jest wcięcie palców widelca po jednej stronie gnocchi, a wcięcie czubka palca po drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
11
Umieść gnocchi na lekko posypanym mąką arkuszu ciasteczek. W tym momencie można je gotować lub przechowywać w lodówce kilka godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
Wafle Waniliowe (65 Ciasteczek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
12
Gotuj gnocchi we wrzącej wodzie: aby ugotować gnocchi, napełnij duży szeroki garnek w połowie drogi wodą. Doprowadzić do wrzenia, dodać 1 łyżeczkę soli na każdą kwartę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
13
Po rozpuszczeniu soli, delikatnie upuść gnocchi do wody, jeden po drugim. Spróbuj to zrobić w taki sposób, aby gnocchi nie wpadały na siebie, ale spoczywały na dnie patelni w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
14
Gdy gnocchi gotuje, po kilku minutach wznoszą się na powierzchnię wody. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć risen gnocchi z garnka, umieścić w misce do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
Słonina Wieprzowa
15
Czasami gnocchi może trzymać się trochę na dole. Jeśli to podejrzewasz, popchnij je trochę, aby je odkleić. Jak usunąć trochę gnocchi, można dodać kilka więcej do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
16
SOS
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Białego Wina Lub Bulionu Z Kurczaka
17
gotujesz gnocchi, zrobić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
1-1/4 Szklanki Białego Wina Lub Bulionu Z Kurczaka
18
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana
19
Dodać ząbki czosnku i gotować, aż lekko rumiane ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
20
Wyjąć i wyrzucić czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Pokrojona W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
21
Dodaj pomidory (w tym wszelkie soki z puszki) na raz (ostrożnie, mogą spowodować rozprysk oleju, gdy pomidory trafią na patelnię). Jak tylko mieszanina się zagotuje, zmniejszyć ogień do niskiej i niech gotować, odkryte przez 10 do 15 minut. Doprawić solą. Mieszaj od czasu do czasu. Użyj masher ziemniaczany rozbić żadnych stałych kawałków pomidora, chcesz szorstki purée.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
(albo Zwykłe)
8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher Ziemniaczany
Twarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
22
Gdy sos zmniejszy się do średnio gęstej konsystencji, dodaj kozi ser, mieszając, aż będzie dobrze wymieszany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Kozi
1-1/4 Szklanki Białego Wina Lub Bulionu Z Kurczaka
23
Dodaj więcej soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(albo Zwykłe)
24
Podawać gnocchi z sosem i dodatkowo startym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Gnocchi
1-1/4 Szklanki Białego Wina Lub Bulionu Z Kurczaka
Gnocchi można łączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.