Szpinak Pieczarkowy I Ricotta Fettuccine
Szpinak z grzybami i ricottą fettuccine trwa około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 33 g białka, 21 g tłuszczu i łącznie 667 kalorii. Ten przepis służy 4 osobom. Za 1,68 USD za porcję ten przepis pokrywa 37% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis wypróbowało i polubiło 7 osób. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka sera ricotta, makaronu fettuccine ze szpinakiem, soku z cytryny i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał znakomity wynik łyżeczkowy wynoszący 88%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Fettuccine z ricottą z grzybami, Fettuccine ze szpinakiem, ricottą i grillowanym bakłażanem i Fettuccine z grzybami i szpinakiem.
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj lekko osoloną wodę.
Dodaj makaron i gotuj przez 8 do 10 minut lub do momentu, aż będzie al dente; odpływ.
W dużym rondlu, na średnim ogniu, rozpuść masło. Wmieszać grzyby i smażyć do miękkości. Dodaj szpinak i gotuj, aż się rozmrozi i będzie miękki.
Zdejmij z ognia i dodaj ser ricotta; Dobrze wymieszać.
Do mieszanki szpinakowej dodać sok z cytryny; polać ugotowanym makaronem.
Dobrze wymieszaj i podawaj.