Szpinak Indywidualny-Asiago Gratins

Szpinak Indywidualny-Asiago Gratins
Szpinak indywidualny-Asiago Gratins jest Wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 122 kalorie, 8G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ser asiago, walla walla, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indywidualne zapiekanki ze szpinakiem i serem, Make - Ahead Indywidualne zapiekanki ziemniaczane z boczkiem i pieczarkami, oraz Szparagi i zapiekanki z boczniakami z Szyfonadą szpinakową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj masło; obracaj patelnię, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 3 protokół lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
5
Dodać połowę szpinaku; gotować 2 minuty lub aż szpinak zacznie więdnąć, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
6
Dodaj pozostałą połowę szpinaku; gotuj 2 minuty lub aż szpinak zwiędnie, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
7
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Umieścić mąkę w małej misce; stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką. Wymieszaj mieszaninę mąki ze szpinakiem; dodaj sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Gotować na średnim ogniu 3 minut lub aż gęsty i bąbelkowy, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Zdjąć z ognia.
10
Dodać ser, mieszając, aż ser się rozpuści. Podzielić mieszaninę równomiernie pomiędzy 4 (4-uncji) ramekins lub budyń kubki pokryte sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
BudyńBudyń
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
11
Umieść ramekiny na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
12
Umieścić chleb w robocie kuchennym; proces, aż grube okruchy środka 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
13
Dodać pietruszkę; pulsować 3 razy lub aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
14
Posypać około 2 łyżki mieszanki bułki tartej na każdej porcji. Broil 1 minutę lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn