Szpinak i Karczoch Pieczony makaron pełnoziarnisty
Szpinak i Karczoch pieczone makaron pełnoziarnisty może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 754 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 3,42 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 67 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz sól, gałkę muszkatołową, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 90%. Podobne przepisy to Szpinak i Karczoch Pieczony makaron pełnoziarnisty, Kremowy Pieczony Szpinak Karczoch Makaron, oraz Chudy Karczoch Szpinak Pieczony Makaron.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Rozmrozić szpinak w kuchence mikrofalowej.
Odcedzić, a następnie wysuszyć szpinak na tyle, na ile to możliwe, wykręcając go w czystym ręczniku kuchennym.
Doprowadzić rondel z wodą do wrzenia.
Dodać makaron i gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu dla al dente.
Tymczasem, ciepła 2 łyżki oliwy z oliwek extra-virgin w małej patelni na średnim lub średnim ogniu i dodać szalotki i czosnek i gotować 2 do 3 protokół.
Dodać karczochy i gotować, aż będą lekko brązowe.
Dodaj wino do deglaze patelni.
Podczas gdy karczochy i makaron gotować, w rondlu na średnim lub średnim ogniu, dodać masło. Po stopieniu ubijamy mąkę przez około 1 minutę, następnie ubijamy mleko i doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Gotować 5 do 6 minut, lub aż wystarczająco grube, aby pokryć tył łyżki, wyregulować przyprawy i wymieszać z serem Gruyere.
Połącz sos ze szpinakiem, makaronem i karczochem i mieszaj, aż się połączysz.
Przenieść mieszaninę do naczynia do pieczenia i przykryć pozostałym serem. Schłodzić i przechowywać do posiłku przed make-ahead.
Piec na blasze do pieczenia 45 minut lub do brązowego i bąbelkami na wierzchu.