Szpinak Garlicki
Szpinak Garlicki to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje 78 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 51 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, szpinak, sos sojowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kremowy Szpinak Garlicky, Orzo ze szpinakiem czosnkowym, oraz Zupa Szpinakowa Garlicky dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować dwa worki 10 uncji świeży szpinak (nie dziecko) w dużym garnku wrzącej słonej wody tylko do zwiędnięcia, 1-2 minut.
Odcedzić, a następnie przenieść do miski z lodowatą wodą; letcool.
Spuścić i wycisnąć nadmiar wody.
Podgrzać 2 łyżki prażonego oleju sezamowego wdużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać 2 posiekane ząbki czosnku i gotować, mieszając, aż pachnące, 1 minutę.
Dodajspinach, 2 łyżki soysauce obniżonej sodu i 1 łyżeczka destylowanego białego octu.Wymieszać, aby połączyć; doprawić koszerną solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.