Szparagi z pieczonym czosnkiem Aïoli
Szparagi z pieczonym czosnkiem Aïoli mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 335 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.44 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, czosnek, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekane frytki szparagowe z pieczonym czosnkiem Aioli, Szparagi Z Czosnkiem Aïoli, oraz Szparagi w cieście piwnym z czosnkiem Aioli.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Odetnij i wyrzuć wierzchołki główek czosnku, aby odsłonić goździki,a następnie umyj każdą główkę 1/2 łyżki oleju. Owinąć głowy razem w folię i piec do miękkości, o 45 protokół. Chłodny do ciepłego.
Wyciśnij czosnek ze skórek do robota kuchennego i przecier z majonezem, octem, pieprzem i solą.
Przelać aioli do miski i wymieszać ze szczypiorkiem.
Obierz niższe dwie trzecie każdej łodygi szparagów za pomocą obieraczki do warzyw. Szparagi gotować w szerokim garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, odkrytej, aż będzie krucho-miękka, około 5 minut.
Dobrze odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną wodą, aż szparagi ostygną.
Odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Podawać szparagi z pieczonym czosnkiem aioli.
* Aioli można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.* Szparagi można gotować 2 godziny wcześniej i przechowywać, przykryte zwilżonymi ręcznikami papierowymi, w temperaturze pokojowej.