Szparagi z jajkami gotowanymi i parmezanem
Szparagi z jajkami w koszulce i parmezanem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,73 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 250 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, sól, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane szparagi z jajkami i parmezanem, Szparagi Z Jajkami Gotowanymi, oraz Jajka gotowane na szparagach dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozbij jajka na 8 oddzielnych pojemnikach (takich jak filiżanki, miski do przygotowania lub kubki papierowe). Napełnij dużą, niską patelnię wodą i dodaj ocet i 1/2 łyżeczki soli; zagotuj na średnim ogniu.
W międzyczasie doprowadzić oddzielny garnek wody do wrzenia w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać szparagi i gotować 34 protokół lub do chrupkiego-miękkie.
Szparagi wyjąć szczypcami i odstawić.
Dodać oliwę z oliwek i podgrzać na średnim ogniu.
Dodać czosnek i podsmażyć około 1 minuty. Wyłączyć ogień; dodać masło i zawirować patelnię.
Dodać sok z cytryny, natkę pietruszki, pozostałą sól i pieprz; ponownie obracać patelnię, aby połączyć.
Dodać szparagi i 2 łyżki parmezanu; następnie wrzucić z sosem cytrynowo-maślanym do pokrycia.
Powoli wlać każde jajko do wrzącej wody; gotować 2 minuty. Wyłączyć ogrzewanie i wyjąć patelnię z palnika. Szparagi podzielić na 4 talerze. (Przynieś talerze blisko patelni z gotowanymi jajkami i umieść złożony czysty ręcznik kuchenny obok talerzy.)
Usuń jaja z wody łyżką szczelinową, 1 na raz, blotting dno łyżki na ręczniku, aby wchłonąć nadmiar wilgoci.
Ułożyć 2 jajka na każdym kopcu szparagów.
Każdą porcję polać pozostałym sosem i posypać pozostałymi 2 łyżkami parmezanu.