Szparagi z gorgonzolą i prażonymi orzechami włoskimi
Szparagi z Gorgonzolanem i prażonymi orzechami włoskimi mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,65 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. 41 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka szparagów, sól koszerna, ser gorgonzola i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 19 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 92%. Spróbuj Gorgonzola Dolce z prażonymi gruszkami i przyprawionymi orzechami włoskimi, Prażone Szparagi Z Serem Pleśniowym I Prażonymi Orzechami Włoskimi, oraz Prażone szparagi balsamiczne z kozim serem i prażonymi orzechami włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Szparagi opłukać i zerwać zdrewniałe końce łodygi. Suche szparagi i ułóż w jednej warstwie w płytkim naczyniu do pieczenia (nonstick jelly-roll patelnia działa dobrze).
Skropić oliwę z oliwek na szparagi i przetoczyć włócznie, aby dobrze pokryć.
Posypać lekko koszerną solą.
Piecz w piekarniku przez 7 do 14 minut w zależności od grubości włóczni(cienkie włócznie zajmą znacznie mniej czasu niż grube). Po zakończeniu szparagi powinny być jeszcze chrupiące.
Około 3 do 5 minut przed zakończeniem szparagów, umieść posiekane orzechy włoskie w małej puszce i włóż do piekarnika razem ze szparagami. Patrz, żeby się nie paliły!
Szparagi i orzechy włoskie wyjąć z piekarnika. Szparagi podzielić na cztery talerze obiadowe. Gdy szparagi są jeszcze gorące, posyp je gorgonzolą i prażonymi orzechami włoskimi.
Pozostawić do ostygnięcia.
Podawać w temperaturze pokojowej dla najlepszego smaku.