Szparagi w Prosciutto
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis ma 85 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz wino, bulion z kurczaka, grubą sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Szparagi Prosciutto, Szparagi z Prosciutto, oraz Prosciutto & Asparagus Strat.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. przyciąć woody kończy się szparagi. Nie ma potrzeby ich obierania, chyba że są dość grube.
Podgrzać rondel na średnim ogniu dodać bulion z kurczaka doprowadzając go do gotowanego na wolnym ogniu. Następnie dodać szparagi w jak najbliżej jednej warstwy. W razie potrzeby pracuj partiami. Szparagi kłusować, aż ledwo ugotowane (nawet trochę niedogotowane). Jakieś 3 minuty.
Przenieś je na czystą powierzchnię roboczą w celu ostygnięcia, ponownie w jak najbliżej jednej warstwy. Podczas chłodzenia zmniejszyć szparagi pachnące rosół z kurczaka do około 1 szklanki. Wyłączyć ogrzewanie i odstawić na bok.Zbierz 6 łodyg szparagów w zgrabnym pakiecie. Wepchnij jedną baton sera bel paese w środek tej paczki. Owinąć 1 kawałek proscuitto wokół każdego pakietu tak mocno, jak to możliwe, bez zerwania proscuitto. Ułóż wiązkę w naczyniu do pieczenia, szew w dół. Powtórzyć z pozostałymi szparagami i serem bel paese.
Na końcach szparagów każdego pęczka ułożyć odrobinę masła.
Dodaj białe wino i wystarczająco dużo pozostałych szparagów pachnące rosół z kurczaka, aby wypełnić dno naczynia do pieczenia o około ½ cala. Doprawić solą i pieprzem, na wierzch posypać parmezanem.Przenieść naczynie do nagrzanego piekarnika i smażyć, aż rumiane z kilkoma chrupiącymi krawędziami. Około 25 minut.
Podawać w miseczkach z dużą ilością pysznego bulionu i chrupiącego chleba jako pierwsze danie lub alternatywnie jako dodatek z mżawką bulionu.