Szparagi po benedyktyńsku z sosem Chèvre-Dijon
Szparagi po benedyktyńsku z sosem Chèvre-Dijon mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.07 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 227 kalorii, 11g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Jeśli masz jajka, sól koszerna, musztarda dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stek i jajka po benedyktyńsku ze szparagami w sosie Bearnaise, Szparagi, jajka i szynka z sosem musztardowym Dijon, oraz Szparagi pieczone w sosie Dijon-cytryna dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku sosu chèvre: na ćwierć drogi napełnij duży rondel wodą i doprowadź do duszenia na dużym ogniu.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Masło rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu, aż się spieni.
Dodać pory, doprawić solą i pieprzem, wymieszać do połączenia. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pory zmiękną i dopiero zaczynają brązowieć, o 5 protokół.
Dodajemy szparagi, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy do połączenia. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szparagi będą chrupiące-miękkie, o 4 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia.W przypadku jaj w koszulce: doprowadzić odmierzoną wodę do gotowanego na wolnym ogniu w średnim garnku na dużym ogniu (woda powinna mieć co najmniej 2 cale głębokości). Zmniejsz ciepło do niskiego, aby utrzymać wodę na wolnym ogniu. Wymieszać z octem.Rozbij 1 jajko na małą filiżankę lub ramekin. Delikatnie wsuń jajko do gotującej się wody. Powtórz z pozostałymi 3 jajkami, upewniając się, że równomiernie umieszczają je w wodzie. Gotować, aż białka są tylko zestaw, o 3 protokół. Wyjmij jaja z wody łyżką szczelinową.
Umieścić w misce z ciepłą wodą, aby zachować warm.To wymieszać: pieczywo tostować, wierzch kromki posmarować cienką warstwą masła, doprawić solą i pieprzem i ułożyć na talerzach. Mieszankę szparagowo-porową przełożyć na grzankę.Za pomocą łyżki szczelinowej Usuń jajka z ciepłej wody. Nadmiar wody od spodu łyżki osuszyć ręcznikiem papierowym lub ręcznikiem kuchennym i wsunąć jajka na mieszankę szparagowo-porową. Dodać jajka z pożądaną ilością sosu chèvre (możesz mieć trochę do podania na boku). W razie potrzeby posypać natką pietruszki na wierzchu, a następnie podawać natychmiast.