Szparagi pieczone z kremem musztardowym
Prażone szparagi z kremem musztardowym to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Wielkanoc. Jeśli masz majonez, maślankę, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Spróbuj Szparagi Z Jajkiem, Szparagi z sezamem, oraz Musztardowy łosoś z prażonymi szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zerwać twarde końce szparagów.
Pokryć nieprzywierającą blachę do pieczenia sprayem do gotowania. Ułóż szparagi w jednej warstwie na blasze do pieczenia; lekko zalej szparagi sprayem do gotowania.
Szparagi posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Piec w 450 przez 8 do 10 minut lub aż szparagi będą chrupiące-delikatne, od czasu do czasu potrząsając patelnią.
Połączyć pozostałe 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, maślanka, i pozostałe 5 składników w małej misce; wymieszać trzepaczką. Kryj się i wyluzuj.
Szparagi podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z musztardą.