Szparagi pieczone z jajecznicą
Pieczone szparagi z jajecznicą może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 520 kalorii, 27g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Jeśli masz parmezan, jajka, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 63 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 88% to danie jest super. Spróbuj Przepis Na Pieczone Szparagi I Jajecznicę, Jajecznica i pieczone szparagi na tostowym zakwasie, oraz Jajecznica Ze Szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Zerwać twarde końce szparagów i, jeśli są grube, obrać je.
Szparagi ułożyć na blasze do pieczenia, skropić oliwą z oliwek, a następnie wrzucić, aby całkowicie pokryć szparagi.
Szparagi rozprowadzić w jednej warstwie i obficie posypać solą i pieprzem. Szparagi smażyć przez 15 do 20 minut, do miękkości, ale nadal chrupiące.
Posypać parmezanem i wrócić do piekarnika na 5 minut, lub aż ser topi.
Gdy szparagi są smażone, jajka ubijamy w misce z pół na pół, solą i pieprzem do smaku. Rozpuścić 1/2 łyżki masła na dużej patelni. Jajka gotować na najniższym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, do pożądanej doneness.
Wyjąć z ognia, dodać pozostałe 1/2 łyżki masła i mieszać, aż się rozpuści. Sprawdź przyprawy, sól i pieprz, w razie potrzeby, i podawać z prażonymi szparagami i chlebem 7-ziarnistym.