Szparagi pieczone na patelni ze skórką cytrynową
Szparagi pieczone na patelni ze skórką cytrynową mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 73 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 23 kalorie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz gałązkę rozmarynu, listki skórki cytryny, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Jedna patelnia kurczak cytrynowy ze szparagami, Limoncello i Meyer Lemon Sabayon z chrupiącymi ciastami Macadamia i kandyzowaną skórką cytrynową, oraz Brukselka z migdałami i skórką cytryny.
Instrukcje
Zerwać twarde końce szparagów.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj szparagi, skórka, czosnek, i rozmaryn; smażyć 3 minut lub aż szparagi jest lekko rumiane.
Dodaj 1/2 szklanki wody na patelnię; gotować 5 minut lub aż szparagi są chrupiące-miękkie i ciecz prawie odparowuje. Odrzuć skórkę i rozmaryn.
Szparagi posypać solą i pieprzem; dobrze wymieszać.