Szparagi i Prosciutto warstwy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szparagów i Prosciutto Stratan. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 357 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.02 za porcję. Jeśli masz skórkę z cytryny, szparagi, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Prosciutto & Asparagus Strat, Śniadanie z Prosciutto i szparagami, oraz Gruyere & Prosciutto Strata.
Instrukcje
W średniej patelni na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia wodę 2 quarts.
Dodać szparagi i gotować, aż jasnozielony i ledwo miękkie, o 2 protokół.
Odcedzić i spłukać zimną wodą.
Rozłóż połowę kostek chleba w lekko naoliwionej 9-przez 13-calowej patelni do pieczenia. Na wierzchu połowę prosciutto, ugotowane szparagi, ser i szczypiorek.
Warstwę pozostałych kostek chleba na wierzchu, a następnie pozostałe prosciutto, szparagi, ser i szczypiorek.
W misce ubijamy jajka, mleko, skórkę cytrynową, sól i pieprz do wymieszania.
Wlać równomiernie na warstwowe składniki. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Piec, aż środek warstw jest ustawiona i top jest lekko rumiane, 40 do 50 protokół.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.