Szparagi gotowane na parze z sosem holenderskim
Szparagi gotowane na parze z sosem holenderskim mogą być tylko bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 322 kalorie. Na 1,52 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. 645 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, masło, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Szparagi W Sosie Holenderskim, Szparagi Z Pomarańczowym Sosem Holenderskim, oraz Szparagi z wegańskim sosem holenderskim.
Instrukcje
Przygotuj szparagi: odłam twarde końce palcami. Zegnij szparagi włócznie pod koniec i będą łamać naturalnie tam, gdzie włócznia nie jest już trudne.
Aby uzyskać elegancką prezentację włóczni, użyj obieraczki do warzyw, aby oderwać bardzo cienką warstwę zewnętrznej skóry dolnych dwóch do trzech cali szparagów.
Przygotuj dużą, płytką patelnię (z pokrywą) z pół cala wody i stojakiem na parowiec.
Przygotować sos Hollandaise: roztopić masło w małym garnku.
Żółtka, sok z cytryny, sól i cayenne przełożyć do blendera.
Wymieszać jaja przez 20-30 sekund ze średnią lub średnią prędkością do uzyskania jaśniejszego koloru.
Włącz blender w dół do najniższego ustawienia i powoli mżeć w gorącym roztopionym maśle, podczas gdy blender idzie. Mieszamy przez kilka sekund po dodaniu całego masła.
Posmakuj sosu i w razie potrzeby dodaj więcej soli lub soku z cytryny. Zachowaj ciepło podczas gotowania szparagów na parze.
Szparagi na parze: zagotuj wodę w patelni do gotowania na parze.
Umieść szparagi na stojaku do gotowania na parze. Kryć się.
Parować przez 3 do 5 minut, do miękkości, ale wciąż trochę chrupiące, na pewno nie mushy. Czas zależy od grubości szparagów.
Podawać: podawać, talerz szparagi.
Polać je sosem holenderskim.