Sznycel
Przygotowanie sznycla zajmuje około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 1,89 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 37 g białka , 34 g tłuszczu i łącznie 683 kalorie . Jeśli masz pod ręką samorosnącą mąkę kukurydzianą, steki wołowe, jajka i kilka innych składników, możesz je przygotować. Kilku osobom to danie główne bardzo przypadło do gustu. To przepis w rozsądnej cenie dla fanów kuchni europejskiej. 25 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 77% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pork Schnitzel And Apple Salad i Pork Schnitzel with estragon cream sauce .
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, sól i pieprz. W oddzielnej płytkiej misce ubij widelcem mleko i jajka.
Rozgrzej olej w dużej patelni na średnio-wysokim ogniu. Olej powinien całkowicie zakrywać dno patelni. Podczas gdy olej się nagrzewa, zanurzaj steki w jajku i mleku, a następnie zanurzaj w mieszance mąki i strzepnij nadmiar.
Umieścić na gorącej patelni.
Smaż steki z każdej strony, aż będą złocistobrązowe, następnie zmniejsz ogień do średniego i smaż, aż będą dobrze wysmażone. Nie przykrywaj.
Przed podaniem skrop sokiem z cytryny.