Sześciowarstwowe Ciasto Kokosowe

Sześciowarstwowe Ciasto Kokosowe
Przepis Sześciowarstwowe Ciasto kokosowe mogą być wykonane w około 1 godzinę i 35 minut. Ten przepis zawiera 14 porcji z 348 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Za 57 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest idealny do Dzień Matki. Mieszanka maślanki, ekstraktu wanillanowego, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wiele osób naprawdę lubiło ten deser. Przynosi ci smak domu. 145 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Z łyżką wynik 34%, to danie nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto Kokosowe, Ciasto Kokosowe, oraz Ciasto Kokosowe.

Instrukcje

1
W dużej misce masło śmietankowe i cukier, aż będą lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
3
Połącz mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól; dodaj do śmietany na przemian z maślanką, dobrze ubijając po każdym dodaniu. W innej dużej misce i czystymi naganiaczami ubij białka z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty; delikatnie złóż w ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MaślankaMaślanka
Białka JajBiałka Jaj
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wlać do trzech natłuszczonych i posypanych mąką 9 cali. okrągłe formy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wyjdzie czysta. Schłodzić przez 10 minut;
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjmij z patelni na ruszty, aby całkowicie ostygły.
7
W dużym rondlu połącz cukier i skrobię kukurydzianą. Stopniowo mieszaj sok pomarańczowy, aż będzie gładki. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i będzie musować. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Zdjąć z ognia. Wymieszaj niewielką ilość gorącego nadzienia do jajek; wróć wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadź do delikatnego wrzenia; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Zdjąć z ognia. Delikatnie wymieszaj masło, skórkę pomarańczową i ekstrakt. Schłodzić do temperatury pokojowej bez mieszania. Przykryj i wstaw do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
EkstraktEkstrakt
MasłoMasło
10
Do lukru w dużym ciężkim rondlu połącz cukier, białka jaj, wodę, sól i śmietanę z kamienia nazębnego na małym ogniu lub podwójny bojler na gotującą się wodę. Za pomocą przenośnego miksera ubijaj na niskiej prędkości przez 1 minutę. Kontynuuj ubijanie na małym ogniu, aż lukier osiągnie 160°, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
LukierLukier
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Wlać do miski wytrzymałego miksera stojącego; dodaj wanilię. Ubijaj wysoko, aż lukier utworzy sztywne szczyty, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Podziel każde ciasto na dwie poziome warstwy.
13
Umieść dolną warstwę na talerzu do serwowania; posmaruj nadzieniem 1/3 szklanki. Powtórz jeszcze cztery razy. Na wierzch z pozostałą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
14
Rozłóż lukier na wierzchu i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
15
Posyp kokosem. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos

Składniki

11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby11 funt cukinii,O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło w kostcemasło w kostce4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)Olej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka tortowamąka tortowa4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikokosowy płatkowanykokosowy płatkowany2(zima)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.krem tatarskikrem tatarski2Opcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawkiOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawki4jajka lekko ubitejajka lekko ubite11 funt cukinii,Dodatkowa starta skórka z limonki, opcjonalnieDodatkowa starta skórka z limonki, opcjonalnie2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania2(zima)starta skórka pomarańczowastarta skórka pomarańczowa01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto kokosowe. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn