Szewc jeżynowy
Blackberry Cobbler to deser przeznaczony dla 8 osób. Za 1,29 dolara za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 290 kalorii , 4 g białka i 5 g tłuszczu . Mieszanka tapioki, jeżyn, cukru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną, lakto ovo wegetariańską i wegańską . 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 52 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 49% , to danie jest solidne. Blackberry Cobbler , Blackberry Cobbler i Blackberry Cobbler są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj 8 (4-calowe) ramekiny sprayem kuchennym o smaku masła i odłóż na bok.
W misce wymieszaj rozmrożone jeżyny, tapiokę, sok z cytryny, 1/4 szklanki sody śmietankowej i cukier.
W dużej misce połącz mieszankę herbatników i pozostałą śmietankę sodową.
Mieszaj, aż dobrze się wymiesza.
Posyp mieszanką biszkoptową jagody. Posyp cukrem.
Piec przez 30 do 40 minut.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Deser można połączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "