Szałwiowe Bułeczki Obiadowe
Need a chleb bezmleczny i wegetariański? Bułeczki z szałwią mogą być świetnym przepisem na wypróbowanie. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 170 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 21 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sól, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Karmelowo-orzechowe dyni lepkie rolki z King ' s Hawaiian ® Dinner Rolls # KHHolidayRollCall, Kolacja Dzisiaj: Szałwia Grillowany Ser, oraz Dziś Kolacja: Kotlet schabowy z szałwią i balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże i miód w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połącz 2 1/4 szklanki mąki uniwersalnej, mąki pszennej, szałwii, soli i pieprzu.
Dodać mieszaninę mąki i oleju do mieszaniny drożdży; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagnieść do uzyskania gładkości i elastyczności (około 8 minut).
Dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Ciasto podzielić na 12 równych porcji, kształtując każdą w kulkę (przykryć pozostałą, aby zapobiec wyschnięciu).
Umieść kulki 2 cale od siebie na dużej blasze pokrytej pergaminem.
Wytnij głęboki (1/4 cala) X w górnej części każdej rolki za pomocą nożyc kuchennych lub ostrego noża. Przykryć i odstawić na 30 minut lub do podwojenia wielkości.
Piec w 350 przez 20 minut lub aż nadmuchane i zaczyna brązowy.
Wyjąć z blachy do pieczenia; ostudzić na stojaku z drutu.