Szałwia i tymianek wędzony Indyk

Szałwia i tymianek wędzony Indyk
Szałwia i tymianek wędzony Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 576 kalorii, 70g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 14. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz indyka, masło, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szałwia i tymianek wędzony indyk na gazowym grillu, Szałwia i tymianek wędzony indyk na grillu węglowym, oraz Pieczony indyk z szałwią i tymiankiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić solankę: w garnku podgrzać 1 qt. woda z solą i brązowym cukrem, mieszając do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RamięRamię
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Usuń z ciepła, dodaj 6 qts. zimna woda, czosnek, pieprz i połowa szałwii i tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
3
Ostudzić do temperatury pokojowej.
4
Wyrzucić kratownicę z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5
Usuń szyję, ogon i podroby z ubytków i zaoszczędź na sosie, jeśli chcesz. Zdjąć i wyrzucić grudki tłuszczu. Wypłucz ptaka wewnątrz i na zewnątrz. Umieścić indyka w dużym garnku, takim jak pojemnik na gotującą się wodę*, i dodać solankę. Chłód, zadaszony, od 8 do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Kawałki drewna moczyć w misce z wodą, aż będą gotowe do użycia (co najmniej 45 minut), z płytką na górze, aby je zanurzyć. W międzyczasie osuszyć indyka, spłukać i osuszyć. Ustaw na stojaku na obramowanej blasze do pieczenia, aby trochę wysuszyć skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Posiekaj liście z pozostałego tymianku. Posiekaj tyle pozostałej szałwii, aby uzyskać 3 łyżki. W maszynce wirować masło, posiekane zioła i szalotki, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
8
Przesuń palce między skórą a mięsem indyka, obracając ptaka, aby zrobić kieszenie na piersi, plecach i obszarach nóg. Używając rąk, przesuń około 1 łyżki. masło ziołowe na raz pod skórą we wszystkich kieszeniach. Stuff główne wnęki indyka z pozostałymi gałązkami szałwii i szaszłykiem zamknięte. Tuck końcówki skrzydeł pod indykiem. Włóż termometr do mięsa w najgrubszą część piersi, dotykając kości. Natrzyj indyka olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
9
Zapal ogień: odnosząc się do instrukcji, otwórz otwory wentylacyjne i rozbierz palacza. Na firewgrate wypełnij komorę węglem drzewnym, aby była lekko zamocowana. Rozłóż kostki parafinowe między brykiety i zapal.
10
Niech spalić, aż węgle są po prostu pokryte popiołem, 25 do 30 minut. Ustaw patelnię na wodę, a następnie środkową część palacza na miejscu. Chroniąc ręce, wlej gorącą wodę z kranu do miski z wodą, aż będzie prawie pełna.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Umieść górny stojak do gotowania na miejscu i umieść indyka z piersią do góry. Przykryj pokrywką i zamknij otwory wentylacyjne w połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
12
Używając szczypiec, dodaj 2 nasączone kawałki drewna przez drzwi palacza do węgli teraz i po 1 godzinie; dla 5-in. palacz, dodaj ostatnie 2 kawałki godzinę później. Sprawdzaj poziom wody i temperaturę co jakiś czas, utrzymując palacza w większości zamkniętego, aby ciepło i dym nie uciekały.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
13
Dodaj gorącą wodę w razie potrzeby, aby utrzymać patelnię w połowie pełną. Temperatura palacza powinna odczytywać 200 do 250; W razie potrzeby, podnieść lub obniżyć poprzez regulację otworów wentylacyjnych (pozostawić odpowietrznik co najmniej w połowie otwarty na pokrywie i na dnie palacza, aby utrzymać ogień). Dym, aż mięso termometr rejestruje 165 do 170, 4 1/2 do 5 godzin ogółem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Przełożyć indyka na talerz i namiot z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
15
Pozwól odpocząć w ciepłym miejscu 15 do 30 minut, a następnie wyrzeźb.
16
* Znajdź kawałki applewood z zapasami do grillowania i na bbqislandinc.com. jeśli garnek nie zmieści się w lodówce, użyj Lodowej skrzyni: Ustaw ptaka w torbie do solenia indyka (Kup w sklepach spożywczych lub w williams-sonoma.com). włóż torbę do klatki piersiowej, zalej solanką indyka i szczelnie zamknij torbę; dodaj lód do przykrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
17
Dodać do przodu: osuszone, solone indyka hermetycznie i schłodzić do 1 dnia przed paleniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 30 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia21
Magazyn