Szaszłyki z łososia z Pesto cytrynowo-Pietruszkowym

Szaszłyki z łososia z Pesto cytrynowo-Pietruszkowym
Szaszłyki z łososia z Pesto cytrynowo-Pietruszkowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 379 kalorii. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jeśli masz pod ręką pieprz, oliwę z oliwek extravirgin, orzo i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Pesto Z Pietruszki I Cytryny, Szaszłyki Warzywne Z Pesto Cytrynowego, oraz Karczochy I Pietruszka, Konserwowane Pesto Cytrynowe.

Instrukcje

1
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Połącz pierwsze 7 składników w robocie kuchennym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Dodaj 1 1/2 łyżki oleju do mieszanki ziół; proces aż gładkie, skrobanie boki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Nawlecz rybę równomiernie na każdym z 16 szaszłyków.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
5
Rybę posmarować pozostałą 1 łyżką oleju; posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Ułóż szaszłyki na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem do gotowania; grilluj 1 minutę z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Zdjąć z grilla i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Połączyć orzo i pozostałą 1/4 łyżeczki soli; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
SólSól
8
Umieść 1/2 szklanki orzo na każdym z 8 talerzy; ułóż 2 szaszłyki na każdym talerzu. Top każdej porcji z około 1 łyżka mieszanki ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
9
W razie potrzeby udekoruj gałązkami pietruszki i klinami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia70
Magazyn