Szaszłyki z łososia z Pesto cytrynowo-Pietruszkowym
Szaszłyki z łososia z Pesto cytrynowo-Pietruszkowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 379 kalorii. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jeśli masz pod ręką pieprz, oliwę z oliwek extravirgin, orzo i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Pesto Z Pietruszki I Cytryny, Szaszłyki Warzywne Z Pesto Cytrynowego, oraz Karczochy I Pietruszka, Konserwowane Pesto Cytrynowe.
Instrukcje
1
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Połącz pierwsze 7 składników w robocie kuchennym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
3
Dodaj 1 1/2 łyżki oleju do mieszanki ziół; proces aż gładkie, skrobanie boki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
4
Nawlecz rybę równomiernie na każdym z 16 szaszłyków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
5
Rybę posmarować pozostałą 1 łyżką oleju; posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Ułóż szaszłyki na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem do gotowania; grilluj 1 minutę z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Spray Do Gotowania
Ryby
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Zdjąć z grilla i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Połączyć orzo i pozostałą 1/4 łyżeczki soli; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sól
8
Umieść 1/2 szklanki orzo na każdym z 8 talerzy; ułóż 2 szaszłyki na każdym talerzu. Top każdej porcji z około 1 łyżka mieszanki ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
9
W razie potrzeby udekoruj gałązkami pietruszki i klinami cytryny.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.