Szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym
Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 17 i kosztuje 26 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 79 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 21 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sos sojowy, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym, Szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym, oraz Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmiksuj masło orzechowe, czosnek, imbir, sok z limonki, sos sojowy, cukier, pokruszony czerwony pieprz i 1/3 szklanki wody w blenderze na gładką masę.
Rozgrzej grill do wysokiej. Nawlecz kurczaka na 16 szaszłyków i umieść w 1 warstwie na blasze do pieczenia.
Obie strony kurczaka posmarować olejem; doprawić solą i pieprzem. Pracując partiami, jeśli to konieczne, grilluj kurczaka aż do ugotowania, obracając raz, w sumie około 4 minut.
Podawać natychmiast, lub w temperaturze pokojowej, z sosem orzechowym na boku.