Szaszłyki z kurczaka z estragonem-pistacjowym Pesto
Szaszłyki z kurczaka z estragonem i pistacjowym Pesto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,36 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz naturalne pistacje, estragon, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pistacjowo-estragonowe pesto z groszkiem i ziemniakami, Grillowane kolendry i pistacjowe Pesto krewetki szaszłyki, oraz Szaszłyki z kurczaka z miodem i kminkiem i bakłażanem z pistacją dukkah dla podobnych receptur.
Instrukcje
Puree pierwsze 5 składników w procesorze.
Dodaj 1 / 4 szklanki oliwy z oliwek i zmiksuj, aż lekko utworzy się pasta chłodząca.
Wymieszać w 2 łyżkach stołowychwoda. Doprawić solą i pieprzem.
Przenieść 3 łyżki pesto do małej miski(do szczotkowania kurczaka i warzyw); rezerwy pozostałe pesto.
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Grill szczotkowy z olejem. Nitka 1 kawałek cebuli, 1 kwadrat papryki, 1 plasterek cytryny na pół, 1 miękka (wzdłuż), następnie 1 onionpiece, 1 kwadrat papryki i 1 cytryna na pół naprzemiennie na każdym z 8 szaszłyków.
Warzywa i kurczaka umyć na szaszłykach z oliwą z oliwek, a następnie z 3 łyżkami stołowymi z małej miseczki.
Posypać szaszłyki solą i pieprzem. Grilluj, aż kurczak zostanie ugotowany, a warzywa lekko posmarowane, od 6 do 8 minut na stronę.
Serwuj z zarezerwowanym pesto.
W porcji: 433 kalorie, 30 g tłuszczu, 3 g błonnika