Szaszłyki z kurczaka po tajsku
Ten przepis służy 20 i kosztuje 31 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 42 kalorie, 5G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, połówki piersi kurczaka, azjatycką pastę chile i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szaszłyki z kurczaka po tajsku, Szaszłyki Z Przystawkami Z Kurczaka Tajskiego, oraz Tajskie szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: szaszłyki bambusowe
Funt każda pierś kurczaka między 2 lekko naoliwione arkusze pergaminu lub papieru woskowanego w 4 na 4 cala kawałek o grubości 1/8 cala.
Połóż kawałek kurczaka gładką stroną w dół na powierzchni roboczej.
Rozprowadzić 1/2 łyżeczki pasty chile na powierzchni i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Trim i połówki szalotki wzdłuż.
Połóż je obok siebie w dolnej trzeciej części kurczaka, aby na obu końcach były białe i zielone. Na wierzchu 2 lub 3 kawałki czerwonej i żółtej papryki.
Zawiń kurczaka wokół warzyw do ciasnego cylindra. Gwint drewniany szpikulec przez szew rolki do uszczelnienia. Powtórz z pozostałym kurczakiem i warzywami, aby zrobić 4 rolki. Można je sporządzić do 24 godzin wcześniej i schłodzić.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Rozgrzać olej w patelni odpornej na przywieranie do piekarnika na dużym ogniu. Doprawić bułki solą i pieprzem do smaku.
Ułożyć rolki, szew stronie w dół, na patelni, i gotować, obracając od czasu do czasu, aż rumiane, o 2 protokół.
Przenieść patelnię do piekarnika i gotować, aż kurczak jest gotowane przez, o 5 minut więcej. Tymczasem zrobić sos.
Połącz sok z limonki, sos rybny, woda, pasta chile, miód, mięta i kolendra w małej misce i odstawić.
Aby służyć: ostrożnie wyjąć szaszłyki, dbając o to, aby rolki były nienaruszone.
Pokroić w poprzek rolek, aby okrągłe kawałki o grubości około 3/4 cala i nawlec na szaszłyki.
Przekładamy na talerz, posypujemy orzeszkami ziemnymi i podajemy z sosem do zanurzania.