Szaszłyki wołowe i warzywne
Szaszłyki wołowe i warzywne to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.08 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz latem squash, papryka, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Klasyczne Szaszłyki Wołowe, Jagnięce Szaszłyki, oraz Letnie Szaszłyki.
Instrukcje
Umieścić sól, cukier, skórka, kminek, papryka, pieprz, i kolendra w dużej misce i ubijać do połączenia.
Dodaj oliwę z oliwek, pastę pomidorową i czosnek i ubijaj, aby połączyć.
Przenieść 1/4 szklanki marynaty do dużej torby zip-top, i ustawić miskę z pozostałą marynatą na bok.Pokrój wołowinę z nadmiaru tłuszczu i ścięgien i pokrój ją w 1-calową kostkę.
Umieść kostki w torbie z marynatą, zapieczętuj ją i masuj mięsem, aby pokryć je marynatą. Odstawić w temperaturze pokojowej do marynowania przez co najmniej 30 minut, przewracając worek w połowie. W międzyczasie podgrzać grill gazowy lub węglowy do średniej wysokości (około 191° do 425 ° F) i przygotować warzywa.Grzyby oczyścić, przyciąć łodygi i dodać grzyby do miski z pozostałą marynatą.
Pokroić squasha na 1-calowe kawałki i dodać je do miski. Obierz i pokrój cebulę na 1-calowe kawałki, oddziel warstwy i dodaj je do miski. Wymieszać, aby pokryć warzywa marynatą, a następnie nawleczyć je na 6 szaszłyków, pozostawiając około 1/8 cala przestrzeni między każdym kawałkiem; odstawić.Gdy wołowina będzie gotowa, wyjmij ją z worka i nawlecz na pozostałe 4 szaszłyki, pozostawiając około 1/4 cala odstępu między każdym kawałkiem.
Umieść szaszłyki na grillu. Przykryć grill i gotować, obracając szaszłyki co 2 do 3 minut.
Usuń szaszłyki wołowe, gdy wszystkie strony mięsa są lekko zwęglone na krawędziach i natychmiastowy odczyt termometru włożony do kawałka rejestruje 125 ° F do 54° dla średnio rzadkich, łącznie około 6 do 8 minut.
Szaszłyki przełożyć na talerz i przykryć luźno folią.Nadal obracać szaszłyki warzywne, aż wszystkie boki są lekko zwęglone na krawędziach, a warzywa są chrupiące-Delikatne, O 6 do 8 minut więcej.
Przekładamy szaszłyki warzywne na półmisek i od razu podajemy.