Szaszłyki Morelowe Z Krewetkami
Jeśli 68 centów za porcję spada w budżecie, szaszłyki z krewetek morelowych może być niesamowite bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 168 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka imbiru, azjatyckiego oleju sezamowego, prosciutto z delikatesów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Szaszłyki z moreli i rozmarynu, Szaszłyki z kurczaka i moreli, oraz Szaszłyki z królika i moreli.
Instrukcje
Przygotuj grill na wysokie temperatury (450 do 550; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 2 do 4 sekund).
Rozgrzać olej w małym rondlu na średnim ogniu. Czosnek i imbir gotować, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodaj dżem, soki i sos sojowy i gotuj, aż się ugotuje. Odmierz 1/2 szklanki glazury i odstaw pozostałe na bok.
Owinąć pasek prosciutto wokół krewetki i wątku na szpikulec. Naprzemiennie gwintowane krewetki i morele, po 2 sztuki na szaszłyk.
Cook Shrimp szaszłyki, obracając w razie potrzeby i szczotkowanie z zastrzeżone 1/2 szklanki glazury, aż pojawią się znaki grill i krewetki jest nieprzezroczyste, o 8 protokół.
Posypać zieloną cebulą i podawać z dodatkowym sosem na boku.