Szarlotka Żurawinowo-Wstążkowa
Szarlotka z żurawiną może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 542 kalorie, 5G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.69 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz jabłka granny smith, żurawinę, złote przepyszne jabłka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Jest to niedrogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Szarlotka żurawinowo-wstążkowa, Bochenek Ze Wstążką Żurawinową, oraz Ciastka ze wstążką żurawinowo-wiśniową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 3/4 szklanki cukru i soku w rondlu na średnim ogniu.
Dodać żurawinę; doprowadzić do duszenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, aż prawie cała ciecz zostanie wchłonięta, często mieszając, około 25 minut. Super. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Wrzucić wszystkie jabłka, mąka, sok z cytryny, 1/2 łyżeczki cynamonu, i 3/4 szklanki cukru w dużej misce do mieszania.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Rozwałkować 1 krążek ciasta na powierzchni mąki do 13-calowej rundy.
Przenieś do 9-calowego szklanego talerza z głębokim naczyniem. Trim zwis do 1 cala.
Rozłóż mieszankę żurawinową na dnie skorupy. Wierzch z mieszanką jabłek; kropka z masłem.
Rozwałkować drugi krążek ciasta na powierzchni mąki do 13-calowy Okrągły; zasłonić jabłka. Trim zwis do 1 cala. Naciśnij krawędzie skorupy razem do uszczelnienia; crimp.
Wytnij 1-calowy otwór w środku.
W małej miseczce wymieszać pozostałą 1 łyżkę cukru i szczyptę cynamonu; posypać skórką.
Piec ciasto 15 minut; zmniejszyć temperaturę piekarnika do 191° i piec, aż skorupa będzie złoty, o 50 protokół.
Przenieść do szafy; schłodzić co najmniej 2 godziny. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z lodami waniliowymi.