Szarlotka z meksykańskim brązowym cukrem

Szarlotka z meksykańskim brązowym cukrem
Szarlotka z meksykańskim brązowym cukrem to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 190 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz mielone ziele angielskie, cynamon, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 16%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Szarlotka z meksykańskim brązowym cukrem, Meksykańskie ciasteczka z brązową glazurą cukrową, oraz Babeczka z brązowym cukrem Rolling Stones z nadzieniem kokosowym, polewą z rumu i kruchym brązowym cukrem.

Instrukcje

1
Umieść dużą ciężką blachę do pieczenia na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Doprowadzić piloncillo, wodę, skórkę, przyprawy i 1/8 łyżeczki soli do wrzenia w małym ciężkim rondlu, przykrytym, mieszając od czasu do czasu, aż piloncillo się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
PanelaPanela
PrzyprawyPrzyprawy
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdejmij pokrywkę i gotuj na średnim ogniu, aż syrop zgęstnieje i zmniejszy się do około 3/4 szklanki, 6 do 10 minut. Wyrzucić skórkę i lekko wystudzić syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
4
Tymczasem jabłka obieramy i rdzeniujemy, a następnie kroimy w kliny o szerokości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
5
Jabłka wrzucić z mąką, a następnie z syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SyropSyrop
6
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta (zachowując pozostały kawałek schłodzony) na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na 13-calową okrągłą, a następnie dopasuj do 9-calowej płyty ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
7
Krawędź Trim, pozostawiając zwis 1/2 cala, i chill shell.
8
Rozwałkuj pozostały kawałek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na prostokąt o wymiarach 16 na 11 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
9
Pokrój ciasto poprzecznie na paski o szerokości 11 (1 1/4 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
10
Wymieszaj mieszankę jabłkową, a następnie równomiernie łyżkę do skorupki ciasta. Splot ciasny kratowy wzór na cieście z paskami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
11
Trim wszystkie paski równo z krawędzi płyty pie. Fold dolnej skorupy nad krawędzią kraty i crimp.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
12
Siatkę (ale nie krawędź) posmarować mlekiem i posypać cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
MlekoMleko
13
Piec ciasto na gorącej blasze do pieczenia 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
14
Obniżyć temperaturę piekarnika do 191° i piec, aż skorupa jest złoty i napełniania bulgotanie, 50 do 60 minut więcej. Schłodzić ciasto do ogrzania lub temperatury pokojowej, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
* Jeśli nie możesz dostać piloncillo, zastąp 1 szklankę zapakowanego ciemnobrązowego cukru i 2 łyżki niespełnionej melasy(nie blackstrap). Redukcja syropu potrwa dłużej.* Aby osiągnąć idealną równowagę słodkich i cierpkich jabłek, proponujemy 2 Golden Delicious lub Gala, 2 Granny Smith lub Winesap i 2 McIntosh lub Northern Spy (potrzebujesz łącznie około 6 jabłek).* Ciasto jest najlepsze w dniu, w którym jest pieczone, ale może być wykonane 1 dzień wcześniej i przechowywane, luźno pokryte folią (raz ostygnie), w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa NiespełnionaMelasa Niespełniona
Ciemnobrązowy CukierCiemnobrązowy Cukier
Tart AppleTart Apple
PanelaPanela
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn