Szarlotka w słoiczku
Ciasto jabłkowe w słoiku wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 80 porcji z 74 kalorie, 1G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako deser. Udaj się do sklepu i odebrać orzechy włoskie, cukier, jajka i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Sałatka Z Ciecierzycy I Quinoa Mason Jar, Jabłko Dynia Kwaśna Śmietana Ciasto Kawowe Z Glazurą Jabłkowym, oraz Przyprawiony Rum Szarlotka z jabłkowym cydrem Karmel glazura.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Lekko nasmaruj wnętrza 8 prostych słoików z szerokimi ustami. Mąkę, sodę oczyszczoną, sól, gałkę muszkatołową i cynamon przesiać. Odstawić.
Krem skracający i cukier do puszystości.
Dodać jajka i dobrze ubić.
Dodać mąkę na przemian z wodą i wymieszać, aż będzie gładka. Złóż jabłka, rodzynki i orzechy.
Napełnij słoiki 1/2 pełne ciasta, uważając, aby felgi były czyste. Zetrzyj wszystkie ciasta, które dostaną się na felgi.
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 45 minut. W międzyczasie wysterylizuj pokrywki i pierścienie we wrzącej wodzie.
Jak tylko ciasto jest zrobione, wyjąć z piekarnika po kolei, wytrzeć obręcze słoików i umieścić na pokrywce i pierścień. Słoiki zapieczętują się jako ciasta chłodne.
Umieść słoiki na blacie i słuchaj, aby "ping" podczas zamykania. Jeśli przegapisz "ping", poczekaj, aż będą całkowicie chłodne i naciśnij górną część pokrywy. Jeśli w ogóle się nie ruszy, jest zapieczętowany.
Słoiki należy jeść lub przechowywać w lodówce do tygodnia.