Szarlotka Potluck
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj szarlotkę Potluck. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 1G białka, oraz 16G tłuszczu. Za 74 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i podnieś mielony cynamon, orzechy pekan, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 35 minut. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 14%, to danie nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Batony Szarlotki Potluck, Potluck Apple Crisp, oraz Potluck Cranberry Apple Crisp.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj 1/4 szklanki mąki i wody, aż będą gładkie; odstawić. W dużej misce wymieszaj sól i pozostałą mąkę; pokroić w tłuszcz, aż mieszanina będzie przypominać gruboziarniste okruchy.
Dodaj zarezerwowaną mieszankę mąki; ugniataj delikatnie, aż ciasto utworzy kulkę.
Wciśnij ciasto na spód i do góry boki nie natłuszczonego 15-calowego. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia.
Rozłóż 1/4 szklanki syropu na skórce. Ułóż jabłka na syropie.
Połącz cukier, sok z cytryny, cynamon, wanilię i pozostały syrop; skrop jabłka.
Do polewania połącz mąkę i cukier w misce; pokroić na maśle, aż masa będzie przypominać gruboziarniste okruchy. Dodaj orzechy pekan.
Piec w temperaturze 350° przez 1 godzinę lub do miękkości jabłek.
Polecane wino: Prosecco, Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling
Prosecco, Moscato d ' Asti i Late Harvest Riesling to moje najlepsze typy na szarlotkę. Te wina deserowe mają odpowiednią ilość słodyczy i lekkich, owocowych smaków, które nie przytłoczą szarlotki. Możesz spróbować Barefoot Bubbly Pink Moscato. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
![Boso Szampan Różowy Moscato]()
Boso Szampan Różowy Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty z wybuchowymi aromatami i smakami. Najlepiej podawany schłodzony (36-40 stopni F), ten szampan ma aromaty i smaki jaśminu i mandarynki uzupełnione czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym wykończeniem!