Szarlotka Adreeny Barmakian i Jayne Cohen
Przepis Adreena Barmakian i szarlotka Jayne Cohen może zaspokoić Amerykański głód w okolicy 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 346 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje 59 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mało kto lubi ten deser. Mieszanka skracania warzyw, ekstrakt z wanilii, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Jayne ' s Peach-Pear Pie, Alissa Cohen ' s Broccoli Soup (Raw Foods), oraz Carol Cohen ' s luscious Noodle Kugel.
Instrukcje
Lekko łyżka 2 1/2 szklanki mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Połączyć 2 1/2 szklanki mąki i soli w dużej misce; pokroić w 6 łyżek masła i warzyw skracania z blenderem ciasta lub 2 noże, aż mieszanina przypomina grubego posiłku.
Posypać powierzchnię wodą z lodem, 1 łyżka na raz, i wrzucić widelcem, aż wilgotne i kruche. Uformuj ciasto w kulkę i zawiń w folię. Chill 1 godzina.
Ciasto podzielić na 2 równe porcje. Delikatnie wciśnij każdą porcję w okrąg o grubości 1 cala na wytrzymałej plastikowej folii; przykryj i zamrozić 10 minut.
Jabłka umieścić w dużej misce.
W małej misce wymieszać cukier, 1/4 szklanki mąki, cynamon i ziele angielskie.
Posypać mieszanką cukru na jabłka; wrzucić dobrze do herbu.
Pracując z 1 porcją ciasta na raz, rozwałkuj ciasto w 12-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni. Dopasuj kółko ciasta do 9-calowej płytki ciasta pokrytej sprayem do gotowania, dzięki czemu ciasto rozciąga się ponad krawędź.
Rozwałkuj pozostałą część ciasta w 10-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni. Łyżka mieszanki jabłek do przygotowanego talerza ciasta i kropka z 1 łyżką masła.
Mieszankę jabłek skropić 1/2 łyżeczki wanilii. Góra z 10-calowym kółkiem do ciasta. Nacisnąć krawędzie ciasta razem. Wchodzisz krawędzie pod, i flet.
Powierzchnię ciasta posmarować mlekiem.
Wytnij 3 (1-calowe) szczeliny na wierzchu ciasta, aby umożliwić ucieczkę pary.
Piec w 350 przez 1 godzinę lub aż jabłka będą miękkie.