Szalony stek mamy i Garam Masala Naan-wiches
Łatwy stek szalonej mamy i garam Masala Naan-wiches mogą być tylko marynatą, której szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 563 kalorie, 27g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest idealny do valentin day. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Mieszanka pieprzu, soli, bardzo gałązki rukoli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj garam masala, jak zrobić proszek garam masala w domu, Easy Garam Masala, oraz Łatwy kurczak tikka Masala z czosnkiem Naan dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 8-lub 9-in. szklane naczynie, wymieszać oliwę z oliwek, sok z cytryny, garam masala, 1/2 łyżeczki. sól i pieprz. Stek włączyć w mieszaninie i niech marynować w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Przygotuj grill węglowy lub gazowy na bardzo wysokie ciepło (550 do 650; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 1 do 2 sekund). Podczas gdy grill się nagrzewa, rozgrzej ruszt do gotowania przez co najmniej 10 minut.
Zalać marynatę na małą patelnię i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; zdjąć z ognia.
Wlać 1 łyżkę. podlać do blendera, włączyć, skropić marynatą i wirować do emulgowania.
Stek z grilla, przykryty, obracający się raz, około 5 minut na średnio Rzadki (pokrojony do testu). Podnieś do deski i luźno przykryj folią.
Grill naan, obracając raz, aż gorące i lekko chrupiące, 1 do 2 minut. Podnieść na pokład.
Cienko pokroić stek na ziarno.
Niech każda osoba ułoży mięso i rukolę ponad połowę każdego naan.
SOS skropić na wierzchu, posypać solą do smaku i złożyć naan na pół, aby zrobić kanapkę.