Szafranowe Risotto z dyni
Szafranowe Risotto z dyni to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.64 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 587 kalorii. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2465 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka parmezanu, szalotki, kurczaka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Szafranowe Risotto z dyni, Szafranowe Risotto z dyni, oraz Risotto z kminkiem i szafranem o smaku dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Piżmak obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę 3/4 cala. Powinieneś mieć około 6 filiżanek.
Umieść dynię na patelni i wrzuć ją z oliwą z oliwek, 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Pieczeń przez 25 do 30 minut, podrzucając raz, aż bardzo miękkie. Odstawić.
W międzyczasie podgrzej bulion z kurczaka w małym przykrytym rondlu. Pozostawić na małym ogniu do duszenia.
W garnku o dużym dnie lub holenderskim piekarniku, roztopić masło i podsmażyć pancetta i szalotki na średnim ogniu przez 10 minut, aż szalotki są przezroczyste, ale nie rumiane.
Dodać ryż i wymieszać, aby pokryć ziarna masłem.
Dodać wino i gotować przez 2 protokół.
Dodać 2 pełne chochle bulionu do ryżu plus szafran, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu, aż wywar zostanie wchłonięty, 5 do 10 minut. Nadal dodawać bulion, 2 chochle na raz, mieszając co kilka minut. Za każdym razem gotować, aż mieszanina wydaje się trochę sucha, a następnie dodać więcej bulionu. Kontynuuj, aż ryż jest gotowane przez, ale nadal al dente, o 30 minut w sumie. Z ognia dodać pieczone kostki squasha i parmezan.
Dobrze wymieszać i podawać.