Szafranowe piersi z kurczaka z przecierem z grochu angielskiego, pędami grochu i miętą
Szafranowe piersi z kurczaka z angielskim przecierem Grochowym, pędami grochu i miętą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 400 kalorii, 33g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,77 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wody, liści tymianku, kiełki grochu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Z Zimnego Groszku, Makaron z papryką cukrową i marchewką soba, oraz Pomidor awokado ogórek ciecierzyca groszek Sałatka z Fetan i grecka cytryna Dressing.
Instrukcje
Mieszać szafran wątki w suchej patelni na średnim ogniu tylko do kruchego i lekko ciemnieje, uważając, aby nie spalić szafran, o 20 sekund.
Przełożyć szafran na zaprawę i zmielić tłuczkiem na drobny proszek.
Wymieszać masło i pół zmielonego szafranu w małej misce do wymieszania; przykryć i przechowywać w lodówce.
Dodaj 2 łyżki oleju do pozostałego szafranu w moździerzu, skrobanie boków i dna zaprawy gumową szpatułką, aby dobrze wymieszać.
Umieścić piersi kurczaka w dużej misce.
Dodać olej szafranowy, natkę pietruszki, skórkę cytryny i 2 łyżeczki liści tymianku; wrzucić do herbu kurczaka. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w każdej z 2 dużych patelni nieprzywierających na średnim ogniu.
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Dodaj 3 piersi z kurczaka do każdej patelni, strona skóry w dół. Gotować, aż skóra będzie głęboki złoty kolor, o 6 protokół. Odwróć kurczaka; zmniejszyć ogień do średniej i gotować, aż kurczak jest gotowane przez, O 8 minut dłużej.
Przełożyć kurczaka na talerz; przykryć i ogrzać.
Dodaj białe części zielonej cebuli i pozostałe 1 łyżeczka tymianku na jednej patelni; smażyć na średnim ogniu, aż cebula są przezroczyste, o 3 protokół.
Dodaj masło szafranowe, pędy grochu, zielone części zielonej cebuli i 1 łyżka wody; mieszać, aż pędy grochu są ledwo zwiędły, o 10 sekund.
Zdjąć z ognia; wymieszać z miętą i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przecier z grochu angielskiego podzielić na 6 talerzy. Wierzch z kurczakiem. Łyżka grochu strzela mieszaninę i soki na i służyć.
Pędy grochu i kiełki grochu można znaleźć na rynkach azjatyckich, a także na rynkach rolników.